Badem şekerinden zehirlenen 40 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Badem şekerinden zehirlenen 40 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Edremit'te bir ortaokulda 40 öğrenci arkadaşlarının verdiği badem şekerini yedikten sonra mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından öğrencilerin durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Balıkesir'in Edremit Altınkum Mahallesinde bulunan Mevlana Ortaokulu'nda bugün öğrencilerden İ.Ş. 'nin getirdiği badem şekerini yiyen okul öğrencileri öğretmenlerine mide bulantısı ve kusma şikayetlerinin olduğunu söyledi. Olay öğrencilerin velilerine, polis ekiplerine ve sağlık ekiplerine bildirildi.

Okula çok sayıda ambulans sevk edilirken olayı duyan veliler hastanelere gitti. Yapılan ilk müdehalelere göre öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ekipleri ise şekerleri getiren öğrencinin ifadesini almak için emniyete götürdü.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı hayati tehlikesi olan öğrencilerin bulunmadığını belirtti ve ardından ekledi : “Sabah saatlerinde bir öğrenci arkadaşlarına badem şekeri ikram etmiş. Öğrenciler olumsuz etkilenmiş. Sağlık kontrolleri yapılıyor. Hayati tehlikesi bulunan öğrenci yok. İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri badem şekerleri ile ilgili analiz yapacak. Emniyet güçleri de olayla ilgili inceleme başlattı” dedi.