Babacan Port Royal'de haklarını alamayan işçiler, zorla şantiyeden çıkarıldı

Babacan Port Royal'de haklarını alamayan işçiler, zorla şantiyeden çıkarıldı

Babacan Port Royal’in Küçükçekmece yerleşkesinde bulunan şantiyede 4 yıldır çalışan işçiler, emeklerinin karşılığı olan ücreti istedikleri için polis zoruyla dışarı çıkarıldı. Yatacak yeri ve yaşadıkları şehirlere dönecek yol parası dahi olmayan işçiler şantiye alanının önünde oturma eylemi başlattı.  

Emine Oğuz

Babacan Port Royal’de 4 yıldan beri çalışan ve inşaat bitiminde ücretleri ödeneceği sözü verilen işçiler hiçbir haklarını alamadan polis ekipleri ve şantiye güvenliği tarafından zorla dışarı atıldı. Dışarı çıkmamak için direnen işçiler gözaltına alındı. 

Özel eşyaları ve iş malzemeleri şantiye alanında kalan işçiler bütün çabalarına rağmen içeri alınmadı. Polis amirinin tutanakla ancak eşyalarınız alabilirisiniz söylemine ‘donumuzu da mı tutanakla alacağız. Biz buranın yıllardır çalışanıyız. Bu binalar bizim emeğimiz ama bugün içeride bir su bile içemiyoruz’ diye isyan etti. 

'HAKKIMIZI VERİN!'

Şantiye alanının önünde günlerdir oturma eylemlerini sürdüren bir işçi  "Özel eşyalarımızı dahi almamıza izin vermediler, tuvaletleri kullanmak istedik 'gidin ne yapıyorsanız yapın' dediler. Biz sadece hakkımızı istiyoruz. Burada hakkımız istediğimiz için bize terörist denildi ve terörist muamelesi yapıldı. Zorla dışarı atıldık, çıkmak istemeyince polis zoruyla gözaltına aldılar sabahtan beri aç bir şekilde karakoldaydık. Yemek alacak paramız bile yok. Ya bizi nezarethaneye alın yatacak yerimiz olsun ya da hakkımızı verin evimize gidelim" dedi. 

Babacan Port Royal önünde bekleyişleri süren işçiler yönetim tarafından tehdit edildiklerini karakola bildirdiklerini fakat ifadeleri yanlış yazıldığı için şikayette bulunamadıklarını ifade ederek ‘Eylemimizi sürdürürken bize tehditler savurduklarını karakolda bildirdik fakat ifademiz yanlış yazıldı ve söylediklerimiz ifadeye yansıtılmadı, biz de yanlış olduğunu ifade ettik bunun üzerine ifade tutanağını gözümüzün önünde yırtıp attılar ve ardından serbest bırakıldık’ açıklamasını yaptı. 

Daha önce de işçilerin maaşlarını ve sosyal haklarını vermediği için işçiler tarafından satış ofisi önünde yapılan eylemler ile gündeme gelen Babacan Port Royal de işçiler haklarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.