Baba-kız birbirinden 'Erdoğan'a hakaret' gerekçesiyle şikayetçi oldu

Baba-kız birbirinden 'Erdoğan'a hakaret' gerekçesiyle şikayetçi oldu

Ankara'da bir baba kızından, kızı da babasından Erdoğan'a hakaret etti iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

M.C. isimli baba, üniversite öğrencisi kızı A.T.C.'den 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçunu işlediği iddiasıyla şikayetçi oldu. Ardından da A.T.C., babası M.C.'nin ‘Erdoğan'a hakaret' ettiğini öne sürerek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kızının Erdoğan'a hakaret ettiğini söyleyen baba 14 Ocak 2019 tarihinde savcılığa suç duyurusunda bulundu. "Kızım A.T.C. sayın Cumhurbaşkanımız ve şahsıma hakaret etmiştir, çok zoruma gitmiştir" diyen baba, kızının cezalandırılmasını istedi.

E-mail üzerinden yazışmaları sırasında kızının, Erdoğan'a hakaret içeren mesajlar attığını öne süren baba,"Gereğinin yapılmasını arz ederim"dedi.

Babasının suç duyurusu üzerine A.T.C. hakkında, ‘Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten soruşturma başladı. 17 Ocak'ta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu'nda ifade veren A.T.C., suçlamaları reddetti ve babasıyla arasının bozuk olduğunu söyledi.

'BABAM AKP KARŞITI BİR İNSAN'

Savcılıkta ifade veren A.T.C, "M.C. benim babamdır ve babamla aramız bozuktur. Kendisi sürekli beni arayarak ve mesaj göndererek bazı ithamlarda bulunmaktadır. İhbara konu mesajda bu şekilde babamın bana gönderdiği mesajlar sırasında benim o anki sinirle babama karşı yazdığım bir mesajdır. Zaten babam da siyasi olarak AK Parti karşıtı bir insandır. Bizi de sürekli bu şekilde yetiştirmeye çalışmıştır."

'BABAMDAN ŞİKAYETÇİYİM'

A.T.C., dilekçesinde şunları kaydetti: "Babam M.C., Facebook hesabında, arkadaş olduğu kullanıcılarla siyaset içerikli sohbetlerde bulunmuş olup, bu sohbetlerde sayın Cumhurbaşkanı'mıza ve birçok siyasi lidere ağza alınmayacak sözler yazmış ve nefretini dile getirmiştir. Aile içindeyken de sık sık Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ediyordu. Babam M.C.'den davacı ve şikayetçiyim."

Savcılık ise M.C. hakkında takipsizlik kararı verdi.