'Aziz Yıldırım tenis şubesi teklifimi 'tenisten anlamam bana boksçu lazım' diyerek reddetti'

'Aziz Yıldırım tenis şubesi teklifimi 'tenisten anlamam bana boksçu lazım' diyerek reddetti'

Tenisçi Tuna Altuna, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a yaptığı tenis şubesi açma teklifine Yıldırım'ın "Ben tenisten anlamam, bana boksçu lazım" şeklinde yanıt verdiğini söyledi.

Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) seviyesinde final oynayan tek Türk tenisçi olan Tuna Altuna, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile yaşadığı bir anıyı anlattı.

"TENİSTEN ANLAMAM, BANA BOKSÇU LAZIM"

Sözcü'nün haberine göre Fenerbahçe’de kongre üyesi olduğunu belirten Altuna, “Başkan Aziz Yıldırım'la karşılaştığım bir gün, tenis şubesi açmasını istedim. Başkan da bana ‘Ben tenisten anlamam. Bana boksçu lazım!' cevabını verdi” diyerek isteğinin geri çevrildiğini söyledi.

"TÜRKİYE'DE FUTBOLA HADDİNDEN FAZLA DEĞER VERİLİYOR"

Türkiye'de tenise yeterince ilgi verilmediğini belirten Tuna Altuna, "Türkiye futbola haddinden fazla değer veriliyor. Tenisi bilen insanların sayısı hâlâ çok az. ‘Tenis' diyorum, ‘Masa tenisi mi' diyorlar. ‘Hülya Avşar'ı yenebiliyor musun' diyenler var hâlâ! Bu algıyı başarı geldikçe yıkabiliriz. Tenis zengin sporu değil deniyor ama yok öyle bir şey. Gerçekten ciddi maliyetler gerekiyor. Sponsor desteği çok yetersiz. Toplasan 5-6 üst düzey tenisçi var. THY bize bilet desteğinde bile bulunmuyor. Her sporcu, özellikle de tenisçi için eğitim şart. Sporcunun okuması lazım" ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA