Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkes ilan edildi

Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkes ilan edildi

Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarının Moskova'da yaptığı görüşmenin ardından Dağlık Karabağ'da ateşkes ilan etti.

Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları arasında Moskova'da yapılan görüşmenin ardından Dağlık Karabağ'da ateşkes edildi. Görüşmelere aracılık eden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, iki ükenin çözüm görüşmelerine başlayacağını duyurdu.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan'ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un aracılığında Moskova'da yapılan görüşme yaklaşık 10 dakika sürdü. Lavrov, "esirlerin ve cenazelerinin takas edilmesi için ateşkes ilan edildiğini" ve Azerbaycan ile Ermenistan'ın görüşmelere başlayacağını açıkladı.

Ülkeler arasındaki ateşkes kararı bugün 11.00'den itibaren geçerli olacak.

KARŞILIKLI ATEŞKES İHLALİ İDDİALARI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Ermenistan'ın sivil yerleşimlerini top ateşine tuttuğunu iddia edildi.

Açıklamada, "Ermeni ordusu, saat 12.00'de yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasına rağmen Ağdara-Tatar ve Füzuli-Cebrail cephesine saldırarak, sivil yerleşimleri yoğun top ateşine tuttu. Gerekli önlemler Azerbaycan Ordusu tarafından alınmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı tarafı ise, ateşkesin başlamasına kısa süre kala Azerbaycan'ı gün ortasında dronelarla kendi sınırları içindeki sivil yaşamın olduğu bölgeleri hedef almakla suçladı.