Çatışma halindeki Ermenistan ve Azerbaydan'dan art arda seferberlik ilanları

Çatışma halindeki Ermenistan ve Azerbaydan'dan art arda seferberlik ilanları

Çatışma halindeki Ermenistan ve Azerbaycan'dan art arda seferberlik ilanları geldi. Azerbaycan "savaş hali" ilan ederken, Ermenistan 55 yaş ve altı yedek subay, erbaş ve erler için seferberlik ilan etti.

Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi, Ermenistan'la yaşanılan çatışmanın ardından "savaş hali" pozisyonuna geçerek seferberlik ilan etti. 

Meclis Başkanı Sahibe Gafarova başkanlığında olağanüstü toplanan Azerbaycan Meclisi'nde Ermenistan'ın saldırılarına karşı ülkenin sınıra yakın riskli bölgelerinde 24 saat süreliğine sokağa çıkma yasağı ve seferberlik ilan edildi. 

ERMENİSTAN DA SEFERBERLİK İLAN ETTİ

Ermenistan Bakanlar Kurulu'nun resmi sitesinde yayınlanan kararnamede ülkede uygulanan sıkıyönetim çerçevesinde 55 yaş ve altındaki yedek subay, erbaş ve er kadroları için seferberlik ilan edildi.

Yayınlanan kararnamede, “Ermenistan Cumhuriyeti'nde genel seferberlik ilan ediliyor, Silahlı Kuvvetlerin kullanımına yönelik plan uygulamaya konuluyor. 55 yaş altı yedek subay, erbaş ve er kadroları için seferberlik çağrısı var” denildi.

PUTİN, ERMENİSTAN BAŞBAKANIYLA GÖRÜŞTÜ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan telefon görüşmesinde Dağlık Karabağ'daki durumu ele aldı.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin'in Paşinyan ile yaptığı telefon görüşmesinde Dağlık Karabağ'daki durumu değerlendiği duyuruldu.

Görüşmede, Dağlık Karabağ’da yaşanan çatışmaların ele alındığına dikkat çekilen açıklamada, "Rusya tarafı, büyük çaplı askeri çatışmaların devam etmesi nedeniyle derin endişelerini dile getirdi. Görüşmede, çatışmaların daha da artmasını önlemek için gerekli tüm çabayı göstermenin önemli olduğu ve daha da önemlisi, askeri adımların durması gerektiği kaydedildi" denildi.