Aytek Konfeksiyon patronaları kıdem tazminatı bildirisi dağıtan EMEP üyelerine saldırdı!

Aytek Konfeksiyon patronaları kıdem tazminatı bildirisi dağıtan EMEP üyelerine saldırdı!

EMEP üyeleri, Adana'da Aytek Konfeksiyon önünde kıdem tazminatına ilişkin bildiri dağıtırken patron ve adamlarının saldırısına uğradı. EMEP Adana İl Yöneticisi Mesut Balyav, yaşananları anlattı.

İleri Haber

Emek Partisi (EMEP) Adana İl Örgütü, AKP'nin işçilerin kıdem tazminatına göz dikmesine ilişkin Adana'da Aytek Konfeksiyon önünde bildiri dağıtırken patron ve adamlarının saldırısına uğradı. EMEP Adana İl Yöneticisi Mesut Balyav "Emek Partisi Adana İl Örgütü imzalı kıdem tazminatının gasp edilmesine karşı hazırladığımız bir bildiriydi. Zaten uzunca bir süredir bu kıdem tazminatı tartışmaları başladıktan sonra Adana’nın birçok fabrikasın da işçileri bilgilendirmek ve mücadeleye çağırmak amaçlı kıdem tazminatının fona devredilmesine karşı bildiriler dağıtıyorduk" dedi.

Mesut Balyav şunları söyledi:

"Aytek Konfeksiyon'un İspanya ve İngiltere dahil bir çok uluslararası firmaya fason üretim yaptığı biliniyor. EMEP fabrikada yaptığı çalışmalarla işçileri kıdem tazminatının gasbına karşı mücadeleye ve insanca bir yaşam için birleşmeye çağırıyordu. İşçilerine daha önceden de bildiriler dağıtıp bilinçlendirdiğimiz alanlardan biriydi. Bazı dönemler Aytek patronu ve oğlu ile tartışmalar yaşadığımız olmuştu ancak bildirilerimizi dağıtabilmiştik işçilere ulaştırabilmiştik.

Kıdem tazminatı bildileri için gittiğimizde patronun, oğlunun ve yanındakilerin bize saldırmak için hazırlıklı olduklarını gördük ve işçiler paydos ettikten sonra yavaş yavaş çıkmaya başladıklarında, biz işçilere bildiri dağıtırken bize saldırmaya başladılar.

Biz 3 kişiydik saldıranlar ise 15 kişiydi. 'Burada bildiri dağıtmazsınız, siz kimsiniz, siz ne yaptığınızı sanıyorsunuz' diyerek bize saldırdılar aslında olay kabaca böyle gerçekleşti.

Biz fabrikanın dışında servislerin yanındaydık bize hiçbir sözlü ikazda bulunmadan saldırdılar.

Biz daha önce orada bildiriler dağıttık işçiler ile konuşuyorduk orada olmamızı engelleyecek hiçbir şey yok, yine bu kıdem tazminatı için bilgilendirmek istedik ama ciddi bir saldırıya uğradık

VÜCUDUMUZDA SALDIRININ İZLERİ VAR

Saldırının ardından ben ve arkadaşlarım hastaneye gidip tedavi olduk vucudumuzda saldırının izleri duruyor ve darp raporu aldık pazartesi günü savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.

PES ETMEYECEĞİZ

Tabii bununla yetinmeyeceğiz aslında yine Aytek fabrikasına fabrikada çalışan işçilere ve Adana’da yetişebildiğimiz bütün fabrika ve işçilere bildirileri dağıtmaya, bilinçlendirmeye ve mücadele etmeye devam edeceğiz sonuçta saldırıya uğradık diye geri çekilme gibi bir durum söz konusu değil.

İşçilerle buluşup kıdem tazminatının gasp edilmek istenmesine karşı mücadele etmeleri gerektiğine dair bilgilendirmelerimize devam edeceğiz.

Yaptığımız münferit bir iş değil sonuçta yıllardır iktidar emekçinin işçinin kıdem tazminatına gözünü dikmiş durumda. Zaten bizde her dönem bunun gerçekeleşmemesi için işçilerin emekçilerin örgütlü bir biçimde buna tepki göstermesini istiyoruz. Bu dönem ki mesele de öyle."