Ayşe öğretmenin infaz erteleme talebi kabul edildi

Ayşe öğretmenin infaz erteleme talebi kabul edildi

Mahkeme talebi kabul etmeseydi Ayşe Çelik bebeğiyle birlikte 31 Ekim’de cezaevine girecekti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 'terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla soruşturma başlatılan öğretmen Ayşe Çelik 'in infaz erteleme talebini ikinci kez kabul etti. Ayşe Çelik, talebi kabul edilmeseydi bebeğiyle cezaevine girecekti. Çelik'in avukatı Mahsuni Karaman'ın başvurusu üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavccılığı, Çelik için ikinci kez 6 ay infaz erteleme kararı verdi.

Kararda, yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda, talebin 5275 sayılı ceza ve güvenlik tedbirleri hakkındaki kanunun 17'inci maddesinde değerlendirilmesi gerektiği anlaşıldığı belirtilerek, "İnfazı gereken kararda, yazılı cezanın yukarda belirtilen tarihler arasında, infazına 2'inci kez ara verilmesine, kararla birlikte süresinde cezanın çektirilmesi için başvurmadığında hakkında yakalama emri çıkarılacağının bildirilmesine karar verildi" denildi.

'BEBEĞİYLE CEZAEVİNE GİRMİŞTİ'

2016'da telefonla bağlandığı Beyaz Show’daki konuşmasında, 'çocuklar ölmesin' dediği için 'terör örgütü propagandası yaptığı' iddiasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan öğretmen Ayşe Çelik , 6 aylık infaz erteleme süresi dolduğu için 20 Nisan'da 6 aylık kızı ile birlikte Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne konulmuştu. Ayşe Çelik 'in isteği üzerine, daha sonra 6 aylık kızı cezaevinden çıkarılarak ailesine teslim edilmiş, Çelik'in avukatının başvurusu ile Diyarbakır İnfaz Hakimliği, infaz erteleme talebini kabul ederek Çelik'in 4 Mayıs'ta tahliye edilmesini sağlamıştı.