Ayrılmak isteyen kadına tecavüz edip şantaj yaptı

Ayrılmak isteyen kadına tecavüz edip şantaj yaptı

İzmir'de kendisinden ayrılmak isteyen kadına tecavüz eden, çıplak fotoğraflarını çekip, şantaj yaparak para alan şahıs hakkında 17 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar para cezası istendi.

İzmir’in Çeşme ilçesinde, kendisinden ayrılmak isteyen 24 yaşındaki Y.Ç.’ye tecavüz eden, çıplak fotoğraflarını çekip, şantaj yaparak para alan S.O. adlı şahıs hakkında ’Tecavüz, özel hayatın gizliliğini ihlal ve şantaj’ suçlarından dava açıldı, 17 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar para cezası istendi.

DHA'nın aktardığına göre; S.O., Y.Ç.’nin içeceğine uyuşturucu hap koyup, Alsancak semtinde kiraladığı eve götürdü. Burada 3 gün boyunca alıkoyduğu Y.Ç.'ye tecavüz eden S.O. ayrıca genç kadının çıplak fotoğraflarını çekti. Üç gün sonunda S.O.’nun elinden kurtulan Y.Ç.'nin cep telefonuna WhatsApp’tan çıplak fotoğraflar gönderildi. S.O., Y.Ç.'yi bunları internette yayınlamakla tehdit edip, para istedi. Cinsel istismarcı S.O., fotoğrafları başkalarına da gönderip "başına bir şey gelmesi halinde bunları yayınlamalarını" isteyerek şantajına devam etti.

Cinsel istismara maruz bırakılan Y.Ç., avukatı Ayşe Esra Ünlü Polat’la konuşup yaşadıklarını anlatarak eldeki delillerle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Y.Ç., kendisine gönderilen çıplak fotoğraflar ile tehdit mesajlarını da kanıt olarak sundu.

TUTUKSUZ YARGILANIYOR!

Savcılık araştırmasının ardından S.O. hakkında ’Tecavüz, özel hayatın gizliliğini ihlal ve şantaj’ suçlarından 17 yıl hapis cezası ve 5 bin güne kadar para cezası istemiyle dava açıldı. İzmir 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mütaalasını veren savcı, tutuksuz yargılanan S.O.’nun üst sınırdan cezalandırılmasını istedi. Mahkemenin önümüzdeki günlerde yapılacak duruşmada karar vereceği kaydedildi.

Aylarca şantaj baskısı ile karşılaştığını belirten Y.Ç., S.O.'nun kendisine yaşattığı kabus gibi hayattan sonra çektiği acının karşılığı olan bir ceza almasını beklediğini söyledi.

DAHA FAZLA