AYM’den Enis Berberoğlu için hak ihlali kararı

AYM’den Enis Berberoğlu için hak ihlali kararı

Anayasa Mahkemesi, CHP’li Enis Berberoğlu hakkında seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkıyla  kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

Durdurulan MİT tırlarının görüntüsünü Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiği davadan 5 yıl 10 ay hapis cezası alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında hak ihlali kararı verildi. Milletvekilliği de düşürülen Berberoğlu’nun AYM’ye yaptığı bireysel başvuruda "dokunulmazlık hakkını yeniden kazanan bir milletvekili hakkında yargılamaya devam edilmesi ve tutukluluğun sürdürülmesi nedeniyle seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının, iddia tanığının duruşmada hazır edilmemesi nedeniyle de tanık sorgulama hakkının ihlal edildiği" öne sürülmüştü.

Başvuruyu bugünkü gündem toplantısında ele alan Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Berberoğlu'nun, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine hükmetti. Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun oy birliğiyle aldığı kararın gerekçesi daha sonra yazılacak.