AYM, Tuğluk'un tahliye başvurusunu reddetti

AYM, Tuğluk'un tahliye başvurusunu reddetti

Aysel Tuğluk’un tahliye edilmesi yönündeki başvuruyu değerlendiren AYM, başvurunun reddine karar verdi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un infazının ertelenmesi ve tahliye edilmesi yönünde yapılan başvuruya ilişkin ara kararını ilan etti. AYM, demans hastası Tuğluk’un tahliyesinin reddine karar verdi, sağlık durumuna ilişkin de “tedbir kararı” aldı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Kandıra 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinde tutulan demans hastası Aysel Tuğluk için yapılan infaz erteleme ve tahliye başvurusu AYM tarafından değerlendirildi. AYM’nin aldığı ara kararda, Tuğluk’un cezasının infazının ertelenmesi ve tahliye edilmesine yönelik talebin reddi yönünde hüküm kurulduğu açıklandı.

HASTALIĞININ İLERLEME DURUMUNA GÖRE…

Öte yandan, uzman görüşlerinde “yaşamını bir başkasının yardımı olmaksızın tek başına sürdürmesinin mümkün olmadığı” belirtilen demans hastası Tuğluk hakkında verilen AYM kararında, “hastalığının ilerleme durumuna göre belirli aralıklarla tahliyesinin gerekip gerekmediğinin” değerlendirileceği ifade edildi.

‘BAŞVURUCUNUN TEDAVİSİNE DEVAM EDİLMESİ…’

AYM, Aysel Tuğluk’a ilişkin kararında şu ifadelere yer verdi:

“Başvurucunun yaşamının, maddi ve manevi bütünlüğünün korunması için gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik tedbir kararı verilmesine, tedbir kararı kapsamında başvurucunun tedavisine devam edilmesinin yanı sıra, nöroloji ve psikiyatri polikliniklerinde düzenli bir şekilde muayenesinin sağlanmasına, hastalığının seyri ve ilerleme durumuna göre belirli aralıklarla cezasının infazının ertelenmesi ve tahliyesinin gerekip gerekmediğinin değerlendirilmesine, başvurucunun halen Kocaeli 1 Nolu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutulduğu gözetilerek Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının Anayasa Mahkemesini süreç hakkında gecikmeksizin bilgilendirmesine.”