AYM skandalından ışık kavgasına: 'Anayasal darbe' böyle örtbas edildi

AYM skandalından ışık kavgasına: 'Anayasal darbe' böyle örtbas edildi

AYM üyesi Engin Yıldırım'ın paylaşımının ardından başlayan 'ışık kavgası' devam ederken, AKP'liler bir kez daha 'darbe edebiyatı'na başvurdu...

İleri Haber

Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım'ın, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu hakkında AYM'nin verdiği 'yeniden yargılama' kararını tanımamasına gönderme yaparak “Işıklar yanıyor” paylaşımı yapmasının ardından İçişleri Bakanlığı'nın "Işıklarımız hiç sönmedi" göndermesi Türkiye gündemine otururken iktidar kanadı bir kez daha 'darbe edebiyatı'na tutundu.

Sosyal medyada binlerce paylaşım yapan AKP’liler Engin Yıldırım’ın paylaşımının ‘darbe çağrısı’ olduğunu savunurken AYM’nin kapatılmasını istedi. Ayrıca on binlerce kişi Yıldırım’a tehdit ve hakaretler savurdu. Öyleki iktidara yakınlığı ile bilinen yandaş gazetelerde "sallandıracağız" diyenler bile var…

‘SENİ O BAYRAK DİREĞİNE ASARLAR’

AKP'ye yakınlığı ile bilinen yandaş Takvim gazetesi, "Eşgali sünepe haşhaşilere benzeyen AYM Üyesi Engin'e sözümüzdür" diyerek Yıldırım’a hakaret ederken "Seni o bayrak direğine asarlar" ifadeleriyle de tehditler savurdu. Takvim’in söz konusu paylaşımı büyük tepki topladı.

Takvim'in haberi:

‘DARBE İÇİN IŞIKLARI YAKANLARIN HALİ’

Kendisini ‘mizah dergisi’ olarak adlandırsa da mizah yapamayan gerici Misvak dergisi ise sosyal medya hesabından “en son darbe için ışık yakanların hali” notuyla şu paylaşımı yaptı:

DARBE EDEBİYATINA SARILDILAR

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu hakkında AYM'nin verdiği 'yeniden yargılama' kararını tanımamasına gönderme yapan Engin Yıldırım’ın “Işıklar yanıyor” paylaşımı ardından birçok AKP’li ve AKP’ye yakın isim ‘bilindik yöntemler’e başvurdu.

Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan AKP’liler, Yıldırım’ın ‘darbe çağrısı’nda bulunduğunu iddia etti.

İşte o paylaşımların bazıları:

'IŞIKLAR YANIYOR' NE DEMEK?

Mehmet Ali Birand tarafından sunulan 32.Gün programında her kriz gecesinde Genelkurmay Başkanlığı'nın pencerelerine bakmanın bir alışkanlık haline geldiği ifade edilmişti.

Genelkurmay binasının ışıklarının kapalı olması durumunda bir sorun olmadığı belirtilirken, ışıkların yanması durumunda ise orduda bir hareketlilik olduğu anlamına geldiği belirtilmişti.

AYM üyesi Engin Yıldırım'ın, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu hakkında AYM'nin verdiği 'yeniden yargılama' kararını tanımamasına gönderme yapması AKP'liler tarafından 'darbe çağrısı' olarak iddia edildi.