AYM önündeki polis saldırısına tepki: 'İhmallerle bağlantılı olan usulsüzlüklerinin üzerini örtmeye çalışıyorlar'

AYM önündeki polis saldırısına tepki: 'İhmallerle bağlantılı olan usulsüzlüklerinin üzerini örtmeye çalışıyorlar'

Çorlu tren katliamında hayatını kaybedenlerin yakınlarından İsmail Kartal, AYM önündeki polis saldırısına ilişkin konuştu. Kartal, polislerin kendilerine sabah "tamam" dediğini ancak sonra saldırdığını söyledi. Kartal "Usulsüzlükleri örtbas etmek istiyorlar" dedi.

Tugay Candan - Twitter: @TugayCandann

Mail: [email protected]

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin de yaralandığı tren katliamında hayatını kaybedenlerin yakınları, bugün Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde polis saldırısına uğradı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve Ulaştırma Bakanlığı’ndaki üst düzey sorumlular hakkında verilen “kovuşturmaya yer yoktur” kararının ardından adalet nöbetini sürdüren ailelerin bugün Ankara’da, AYM önündeki nöbetine biber gazı ve plastik mermilerle gerçekleştirilen polis saldırısı sonucu, hayatını kaybedenlerin yakınlarından Mehmet Öz, baygınlık geçirdi.

‘BİZE SABAH ‘TAMAM’ DEDİLER’

Katliamda anne ve babasını yitiren İsmail Kartal da saldırıya maruz kalanlar arasındaydı. Polislerin sabah nöbetten önce yanlarına geldiğini ve nöbetin ne şekilde olacağını sorduklarını söyleyen Kartal, “Biz de ne yapacağımızı anlattık. Pankart açacağımızı söyledik, her yerde okuduğumuz bildirimizi okuyacağımızı söyledik. Bize ‘tamam’ dediler” ifadelerini kullandı. Daha sonra birden karşılarına kalkanlarla çevik kuvvetin çıktığını belirten Kartal, “Biber gazı da atıldı,  ciddi ciddi bizi tartakladılar diyebilirim” dedi.

‘YAPMIŞ OLDUKLARI USULSÜZLÜKLERİN ÜZERİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR’

Kartal, saldırıyı ise şöyle yorumladı:

“Uygulama şu; Yapmış oldukları kanunsuzca usulsüzlüklerin, ihmaller zinciri bağlantısında olduğunu bildikleri için olayı ne kadar örtbas edebilirlerse, ne kadar kapatabilirlerse onun için uğraşıyorlar ve bunun bilincindeler. Fakat bizim davamızda sessiz kalmayacağımızı, her platformda dile getireceğimizi anladılar. Bu yüzden bize böyle müdahaleler yapıp bizi ‘orada olmaz’, ‘burada durun’, ‘şurada durun’, ‘parkın içine gidin’ gibi farklı yerler gösterip zorluk çıkarmaya çabalıyorlar.”

‘MİLLETVEKİLLERİ OLMASAYDI, SALDIRI DAHA SERT OLABİLİRDİ’

Kartal, bu muameleyi hak edecek en ufak bir şey yapmadıklarını; nöbetlerini en başından beri çok kibarca, çok naif şekilde sürdürdüklerini söyledi. Kartal, şöyle devam etti:

“Kimseye kötülük yapmadık, hakarette bulunmadık. Bu uygulamayı kınıyoruz. Belki de çok daha kötüsünü yapacaklardı. Milletvekilleri sağ olsun, bizim yanımızdaydılar. Bizim yanımızda oldukları için belki saldırı daha sert olmadı.”

‘BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’

Mücadeleye devam edeceklerini belirten Kartal, “Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.