AYM, Kavala'nın başvurusunu yarın görüşecek: Yandaştan 'AB'ye mesaj' iddiası

AYM, Kavala'nın başvurusunu yarın görüşecek: Yandaştan 'AB'ye mesaj' iddiası

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Osman Kavala’nın başvurusu, yarın AYM Genel Kurulu'nda görüşülecek.

İleri Haber

AYM Genel Kurulu, Osman Kavala’nın tutuklama başvurusunu yarın görüşecek. Görüşme öncesi bugün yandaş Abdülkadir Selvi tarafından “Anayasa Mahkemesi’nin Kavala kararı, Erdoğan’ın AB ile açmak istediği beyaz sayfaya yazılmış ilk mesaj olacak” iddiası ortaya atıldı.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, AKP’nin bir dönem iktidar ortağı olan Gülen cemaati tarafından organize edilen 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Osman Kavala’nın başvurusunu yarın görüşecek.

AYM Birinci Bölümü, dosyayı 29 Eylül’de gündemine almış ancak hakkında yeni iddianame hazırlandığı gerekçesiyle görüşmeyi ertelemişti. Birinci Bölüm, 15 Aralık’ta başvuruyu yeniden görüşmüş, bu kez de dosyanın Genel Kurul tarafından karara bağlanmasını kararlaştırmıştı.

YANDAŞ SELVİ’DEN İDDİA: ‘İLK MESAJ OLACAK’

Öte yandan Milliyet’in yandaş yazarı Abdülkadir Selvi, konuyu bugün köşesine taşıdı. Görüşmenin  15 üyenin katılımı ile Genel Kurul’da yapılacağını belirten Selvi, “Böylece çıkacak olan kararın bir tartışmaya yol açmaması hedefleniyor” ifadelerini kullandı.

Selvi’nin yazısında ilgili kısım şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel’le görüşmesinde AB ile yeni bir sayfa açmaktan söz etti. “AB ile tekrar karşılıklı fayda temelinde konuşmaya başlamayı arzu ediyoruz” dedi. Bu çok olumlu bir yaklaşım. Anayasa Mahkemesi’nin Kavala kararı, Erdoğan’ın AB ile açmak istediği beyaz sayfaya yazılmış ilk mesaj olacak.

NE OLMUŞTU?

Kavala, yargılandığı Gezi davasında beraat edip, tahliye edildiği gün daha önce tahliyesine karar verilen 15 Temmuz dosyasından yeniden tutuklanmıştı. AİHM kararına rağmen cezaevinde tutulan Kavala, daha sonra yeniden tahliye edilmiş ancak bu kez de aynı eylemler gerekçe gösterilerek casusluktan tutuklanmasına karar verilmişti. Kavala, hakkında daha sonra bu suçtan dava açılmıştı.