‘AYM 'çoklu baro' kararını iptal edecek’

‘AYM 'çoklu baro' kararını iptal edecek’

İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu, paralel baro girişimlerindeki telaşın sebebinin, Anayasa Mahkemesi’nin çoklu baro kararını iptal edecek olmasından kaynaklandığını öne sürdü.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) perşembe günü düzenlenecek toplantıda çoklu baro kararını iptal edeceğini söyledi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Durakoğlu, AYM’nin kararlarının geriye dönük yürümediği düşüncesinin yanlış olmadığını, buna dayanarak paralel baroların hızla kurulmaya çalışıldığını dile getirdi.

‘İPTAL KARARI ÇIKACAK’

Durakoğlu, AYM’nin yalnızca çoklu baro ile ilgili değil, temsil üzerine de kararını vereceğini belirterek, “Yani Anayasa Mahkemesi iki ana eksende onlarca maddeyi görüştürülecek. Geçmiş olan kanunun birkaç maddesi hariç bütün maddeleri görüşülecek. Bu düzenleme Anayasa’nın pek çok maddesine aykırı. Temsiliyet konusuna da bakarsak o da iptal edilecek. Anayasa Mahkemesi’nin tabipler odası, eczacılar birliğiyle verdiği kararlar var. O kararlara göre kesinlikle iptal edilecek” şeklinde konuştu.