AYM, CHP'li Enis Berberoğlu kararını erteledi

AYM, CHP'li Enis Berberoğlu kararını erteledi

AYM, CHP'li Enis Berberoğlu hakkındaki başvuruya ilişkin dosyada vereceği kararı, bir üyenin hazırlık yapamaması sebebiyle erteledi.

Anayasa Mahkemesi (AYM); milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu'nun hak ihlali başvurusu hakkındaki kararını erteledi.

AYM Genel Kurulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda hakkında kesinleşen hapis cezası okunduktan sonra milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu'nun başvurusunu görüşmek üzere toplandı.

Genel Kurul'da bir üye, başvuru hakkında hazırlığını yapamadığını belirterek, bugün karar verilmemesi yönünde talepte bulundu. Bu talep üzerine AYM, Berberoğlu hakkındaki kararı daha sonra vermek üzere görüşmeyi erteledi.

MİT TIRLARININ DURDURULMASI DAVASINDA YARGILANIYORDU

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin davada yargılanan Berberoğlu, "devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçlamasıyla 5 yıl 10 ay hapis cezası almıştı.

Yargıtay tarafından cezası onanan Berberoğlu'nun milletvekilliği 4 Haziran’da TBMM Genel Kurulu’nda düşürülmüştü. Berberoğlu, dokunulmazlık hakkını yeniden kazanmasına rağmen yargılamaya devam edilmesi ve tutukluluğunun sürmesi nedeniyle seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği iddiasıyla AYM’ye başvurmuştu.