Aylin Sözer'i öldüren Kemal Ayyıldız hakkında tutuklama talebi

Aylin Sözer'i öldüren Kemal Ayyıldız hakkında tutuklama talebi

Öğretim Görevlisi Aylin Sözer'i öldüren Kemal Ayyıldız, ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçundan tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde (İAÜ) öğretim görevlisi olan Dr. Aylin Sözer'i öldüren Kemal Ayyıldız isimli erkek, ifadesinde Sözer'i suçladı. Sözer'in kendisini bıçakla tehdit ettiğini öne süren erkeğin cinayeti planlayarak işlediğine dair deliller bulundu.

Gözaltına alınan şüpheli ifade işlemleri için Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. İfade işlemleri tamamlanan Kemal Ayyıldız Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Ayyıldız, Aile İçi Şiddet Bürosu savcısına verdiği ifadenin ardından ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçundan tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

SANIĞIN İFADESİ

İstanbul'un Maltepe'de ilçesinde 48 yaşındaki Dr. Aylin Sözer'i öldüren Kemal Ayyıldız isimli erkeğin emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Sözer ile 10 yıl önce sosyal medyadan tanıştığını iddia eden Ayyıldız, cinayet günü sabah saat 08.00'de eve gittiğini söyledi. Yılbaşını çocuklarıyla geçirmek için tartıştıklarını ve Sözer'in kendisine bıçakla saldırdığını iddia eden Ayyıldız, olaya hırsızlık süsü vermek için ziynet eşyalarını çaldığını söyledi.

İDDİALARINI KANITLAYACAK DELİL BULUNAMADI

Ayyıldız, cinayet günü buluşmak için randevulaştıklarını iddia etse de telefon görüşmelerinde geçmişe dair görüşmeler bulunurken olay gününe ilişkin yazışma bulunmadı.

Öte yandan olay yerindeki incelemede Ayyıldız'ın cinayeti planlı işlediğine dair deliller de bulundu. Olay yerinde, üzerinde kan izi bulunan muayene eldivenleri ve Ayyıldız'ın üst aramasında uyuşturucu madde bulundu.

DAHA FAZLA