Aylin Nazlıaka yeniden CHP'de

Aylin Nazlıaka yeniden CHP'de

CHP'de, ihraç edilen eski milletvekili Aylin Nazlıaka ile ilgili karar verildi. PM toplantısında yapılan oylamadan çıkan sonuca göre Nazlıaka yeniden partiye döndü.

CHP'den 2016 yılında ihraç edilen eski milletvekili Aylin Nazlıaka, PM oylamasıyla yeniden partiye döndü. Nazlıaka dönüşüyle ilgili yaptığı açıklamada, başta Kılıçdaroğlu olmak üzere kendisiyle dayanışma içerisinde olan tüm partililere devam etti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) bugün yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısında, daha önce Atatürk portresinin indirilmesi tartışması nedeniyle 2016 yılında ihraç edilen Aylin Nazlıaka'nın affedilmesine yönelik talep üçüncü kez ele alındı.

9 üye katılmadığı toplantıda, oylamaya katılan 51 PM üyesinden 29'unun kabul oyu vererek affedilmesine onay verdiği Nazlıaka'nın affına 22 üye ise ret oyu verdi.

KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR ETTİ

CHP'ye dönüş kararını Gerçek Gündem'e değerlendiren Nazlıaka, şunları söyledi:

"Yaklaşık 4 yıl önce ihraç edildiğim partimden zaten hiç kopmamıştım. Ancak bu bağın yeniden resmi olarak kurulmuş olmasından dolayı da çok mutluluk duyuyorum. Bu kararın verilmesinde etkili olan başta Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, partinin üst karar organına ve bugüne kadar hep benimle dayanışma içerisinde olan tüm partililerimize çok teşekkür ederim."

Nazlıaka’nın af talebinin kabul edilmesi halinde Kadın Kolları Başkanlığı’na getirileceği konuşuluyordu.