Ayhan Bilgen'den yeni parti sinyali

Ayhan Bilgen'den yeni parti sinyali

HDP'li Ayhan Bilgen sosyal medya hesabından dikkat çekici bir açıklama yaparak yeni bir parti sinyali verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen, Twitter hesabından dikkat çekici bir açıklama yaparak yeni bir parti sinyali verdi.

Yerine kayyum atanan ve 2 Ekim’den bu yana tutuklu bulunan Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen, Türkiye'de yeni bir tarza ve fikire ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bunun yeni bir siyasi partiye dönüşme ihtimali, göreceği ilgi ve imkanlarla ilgilidir” dedi.

Daha öncesinde, Sorunun kuyunun derinliğinden çok ipin kısalığından kaynaklandığını belirten Bilgen, son yaptığı açıklamasında, “Türkiye’nin yeni bir fikir ve tarza ihtiyacı olduğunu” belirterek, “Bunun düşünsel ve toplumsal zeminini oluşturmak gerekiyor. Bunun yeni bir siyasi partiye dönüşme ihtimali, göreceği ilgi ve imkanlarla ilgilidir” ifadelerini kullandı.

'SİYASET HALK TEMELLİ BİR TOPLUMSAL MÜCADELEDİR'

Geçtiğimiz Aralık ayında T24'ten Canan Yaldız'ın haberinde, ''Reel siyaseti bıraktınız mı?  HDP’de ya da başka bir oluşumda artık yer almayacak mısınız?'' sorusuna yanıt veren Bilgen, ''Ben siyaseti halk temeli bir toplumsal mücadele alanı olarak görüyorum. Benim ne olacağımdan daha önemlisi ülke siyasetinin neye ihtiyaç duyduğudur. Türkiye’deki kutuplaşma ve gerilimi ortadan kaldırıp yeni bir yaklaşım etrafında buluşmayı sağlayacak sivil siyasal çalışmalara ihtiyaç olduğu açıktır. Bu fikrin toplumsal zeminde olgunlaşması için çalışmayı önemsiyorum.'' ifadelerini kullanmıştı.

Bilgen, “HDP’nin pozisyonunu net tarif etmesi gerektiği” sözlerine de açıklık getirerek, “HDP yaptıklarından çok yapamadıklarının, söyleyemediklerinin bedelini ödemektedir” dedi.