Ayhan Bilgen: Yargılandığım tüm dosyaların hazırlıkları Zekeriya Öz ve ekibine ait

Ayhan Bilgen: Yargılandığım tüm dosyaların hazırlıkları Zekeriya Öz ve ekibine ait

Açıklamasında sağlık durumunu aktaran Bilgen, “Hem buradaki görevliler hem de hastane personeli üzerlerine düşeni yaptı. Ama buradaki koşullarda aynı gıdaları almak, tedaviye imkan vermeyecektir. Bu nedenle bundan sonra, gözaltında bulunduğum süreç boyunca sadece su alacağım” ifadelerini kullandı.

İleri Haber

Toplumsal muhalefet temsilcilerine geçen hafta yapılan operasyonda gözaltına alınan Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen, "Bu hafta boyunca yargılandığım tüm dosyaların dinleme ve hazırlıkları Zekeriya Öz ve ekibine aittir" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 'Kobane operasyonu' soruşturması kapsamında geçen 7 ilde 82 kişi için gözaltı kararı verildi. Kobane eylemleri, "sosyal medya aracılığıyla darbe", “cumhurbaşkanına hakaret” gibi uydurma gerekçelerle toplumsal muhalefet temsilcilerine yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltı kararı verilenler arasında Halkların Demokratik Partili (HDP) eski milletvekilleri, belediye başkanları ve MYK üyeleri de yer aldı.

Gözaltına alındıktan sonra gıda zehirlenmesi yaşayan siyasetçiler arasında bulunan HDP’li Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen, Instagram hesabından bir açıklama yaptı.

‘SADECE SU ALACAĞIM’

Açıklamada sağlık durumunu aktaran Bilgen, “Hem buradaki görevliler hem de hastane personeli üzerlerine düşeni yaptı. Ama buradaki koşullarda aynı gıdaları almak, tedaviye imkan vermeyecektir. Bu nedenle bundan sonra, gözaltında bulunduğum süreç boyunca sadece su alacağım” ifadelerini kullandı.

‘ZEKERİYA ÖZ VE EKİBİNE AİT’

Bilgen, paylaşımın devamında soruşturmaya ilişkin ise dikkat çekici bir değerlendirmede bulundu. “Son olarak bu hafta görülecek 3 yargılamama ilişkin ise şunu söylemek istiyorum” diyen Bilgen, şöyle devam etti:

"Hala Türkiye’nin Zekeriya Öz’ün pisliğiyle oynamasını isteyenler, bunun herkese bulaşacağını bilmelidir. Bu hafta boyunca yargılandığım tüm dosyaların dinleme ve hazırlıkları Zekeriya Öz ve ekibine aittir."