Aydın'dan ilk açıklama: Yorulan unsurlara karşı hamleler

Aydın'dan ilk açıklama: Yorulan unsurlara karşı hamleler

Önümüzdeki 1 ay içinde olağanüstü kongreye gitmesi beklenen İYİ Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'dan ilk açıklama geldi.

Habertürk’e konuşan Genel Başka Yardımcısı Koray Aydın olağanüstü kongreye dair " Bunlar seçim sonrası yorulan unsurlar için yeniden hamle yapmadır" dedi.

"ADAY OLMAYA CESARET EDEBİLECEK KİMSE YOK"

Aydın, süreci “Bu aynı zamanda seçimden çıkmış bir partinin yeniden hamle yapması... “ diye değerlendirdi. Genel Başkan Yardımcısı “Yorulan unsurlarına karşı daha zinde hamleler yapılacaktır. Meral Akşener tekrar aday olacak tabi. Biz liderimizin arkasındayız. Kendisini sonuna kadar destekliyoruz. İYİ Parti bir yerde kendi küllerinden yeniden doğacak. Aday olmayı düşünen kimse yok. Cesaret edebilecek biri olduğunu düşünmüyorum." diye konuştu.

“HANGİ PARTİNİN LİSTESİ EN İYİ?"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ise listelerin yanlış hazırlanmasına ilişkin eleştirilere dair "Hangi partide listelerin doğru yapıldığına dair bir kanaat var. Siyasette hiçbir zaman en iyi liste olmaz. Mutlaka yapılan listenin daha iyisini yapmak mümkündür” dedi.

Türkkan " İYİ Parti içerisinden bir dönüş olacağını düşünmüyorum. Ne işimiz var MHP ile. İYİ Parti yerel seçimlere çok daha iyi şekilde yenilenmiş olarak şekilde gidecektir. " şeklinde konuştu.

"MERAL AKŞENER'İN İSTİFASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

İYİ Parti Sandıklı İlçe Başkanı Mehmet Bahşi, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalıştayda kongre kararı alındığını belirterek "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in istifası söz konusu değildir." dedi.

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Celal Bursalıoğlu da partilerinin Eylül ayında yeni bir yol haritası belirlemek için seçimli kurultaya gideceğini bildirdi.