Aydın’da öğrencilerden eylem: Öğrenciler, reva görüleni değiştirecek

Aydın’da öğrencilerden eylem: Öğrenciler, reva görüleni değiştirecek

Öğrenci Sendikası Aydın Temsilciliği, öğrencilerin barınma ve eğitim koşullarına ilişkin bir eylem düzenledi.

İleri Haber

Aydın’da Öğrenci Sendikası üyeleri, düzenledikleri eylem ile Adnan Menderes Üniversitesi öğrencilerinin sorunlarına dikkat çekti. Tıp Fakültesi öğrencilerinin yemek yemek için staj saatlerini uzatmak zorunda kaldığına dikkat çekilen açıklamada, “Öğrenciler, reva görüleni değiştirecek” yazılı pankart taşıdı.

Basın açıklamasını okuyan Hikmet Hazer şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 2022 yılı KYK bursu miktarını 850 TL olarak açıkladı. Bu sene aylık 850 TL ile geçinmesi beklenen öğrencilerin tamamı, bu parayla hiçbir şekilde geçinemeyeceğinin farkında. Kira ücretleri, market zamları, hayat pahalılığı tüm Türkiye’nin olduğu gibi öğrencilerin de cebini yakıyor. Biz daha bugünden, geçinemeyeceğimize eminiz.

Adnan Menderes Üniversitesi’nde 4. ve 5. sınıf Tıp Fakültesi öğrencilerine staj gördükleri üniversite hastanesinde yemek verilmiyor, öğrenciler yemek yemek için ya nöbetçi olmak zorunda ya da kampüse gitmek zorunda kalıyor. Peki bu durumda soruyoruz: Öğrenciler aç mı kalsın? KYK yurtlarında toplam 16 GB internet kotası ile ders görmeye ve sınavlara çalışmaya çalışıyoruz. Peki günümüz koşullarında bu kota hangimize yetiyor? Kampüse çıkmak için otobüse bindiğimiz zaman 3 lira veriyoruz, üniversite yönetimleri veya belediyeler bunun için ne yapıyor? Derslerde kendimizi savunduğumuz için derslerden atılıyor, üstüne bir de sene boyunca derslere giremiyoruz. Öğrencinin hakkını aramasının sonucu bu mu olmalı? Bize reva görülen yemekler kurtlu ve içerisinden plastik atık çıkan yemekler. Üstelik vegan ve vejetaryen beslenen arkadaşlarımız için opsiyonlu yiyecekler de mevcut değil. Buna rağmen, mecbur olduğu için saatlerce sıra bekleyen yüzlerce arkadaşımız var. Öğrencilerin doğru bir biçimde ders çalışabilecekleri çalışma odaları bile yok ve bu odalar öğrencilere sağlanmıyor. Pandemiye rağmen okullarımızın hijyenik durumu ise içler acısıdır.

Daha sayamadığımız, pek çok sorunumuz var. Liselilerin ve üniversitelilerin hem ekonomik hem sosyal hem de özgürlük problemleri çözüme kavuşturulmadan, genç nesillerin kendilerini en iyi yerlere taşıyabilmeleri ve hem memlekete hem de insanlığa fayda sağlayacak şeyleri başarabilmeleri beklenmemelidir. Boğaziçili Berke ve Perit arkadaşlarımızın hala uydurma gerekçelerle tutuklu olduğu, konuşanın derhal cezalandırılmaya çalışıldığı bir sistem öğrencilere gelecek vaat etmemektedir. Ve unutmamalıyız ki öğrenciler için gelecek yoksa, ülke için de gelecek yoktur. Oysa bugün bizim sıralarımızda, eğer doğru şeyler yapılırsa geleceği çok daha aydınlık bir hale getirebilecek yeteneğe ve potansiyele sahip binlerce öğrenci oturmaktadır.

Biz, bütün sorunlarımızın farkındayız ve çözümden başka bir şey istemiyoruz. Bugünü dünden, yarını bugünden farklı kılmak için, fark yaratmak için yürüyoruz ve yürüyeceğiz.

Hiçbir sıra arkadaşımızı geride bırakmadan, yalnız bırakmadan yürüyeceğiz.

 

 

 

DAHA FAZLA