Aydın Engin son yolculuğuna uğurlandı

Aydın Engin son yolculuğuna uğurlandı

Emektar gazeteci Aydın Engin ailesinin ve yakın arkadaşlarının katıldığı sade bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Tutukluluklar, sürgünler ve yakın zamana kadar devam eden yargılamaları da içeren 50 yılı aşkın gazetecilik hayatının ardından dün (24 Mart) tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Aydın Engin bugün son yolculuğuna uğurlandı.

T24’ün haberine göre Aydın Engin, kendi isteği ve pandemi nedeniyle tören yapılmadan, bugün saat 13.00’te Çengelköy Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Engin’in cenazesine HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP’li Sezgin Tanrıkulu, HDP’li Hüda Kaya, Sırrı Süreyya Önder, TİP Milletvekili Ahmet Şık, meslektaşları Murat Sabuncu, Şirin Payzın, Mehmet Y. Yılmaz, Metin Solmaz, Ümit Kıvanç, Erol Önderoğlu, DİSK Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren, Turhan Günay, Bülent Özdoğan, Hilmi Hacaloğlu, Murat Meriç, Bülent Mumay, T24 çalışanları, sevenleri katıldı.

Eşi Oya Baydar, “Kendisi görseydi, duysaydı ve hissetseydi dünden beri ne kadar sevgi seli içinde uğurlandığını, herhalde bundan memnun olurdu” dedi. Baydar, “Merasimi sevmediği için duyurmak dahi istememiştik. Herkese gerçekten çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Eski çalışma arkadaşı, DİSK Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren, “Benim için Aydın Engin sadece bir gazeteci değil, 1960’lardan bu yana bu ülkede demokrasi mücadelesi veren biri. Unutmayacağız, değerli bir insanı kaybettik” ifadesini kullandı.

DAHA FAZLA