Aydın Doğan vicdan temizliyor

Aydın Doğan vicdan temizliyor

Kendi medya grubunu AKP'ye yakınlığıyla bilinen Demirören'e satan Aydın Doğan, gazetecilere açtığı manevi tazminat davalarından feragat ettiğini açıkladı.

Doğan Medya'yı Demirören'e satan Aydın Doğan, 40 yıllık gazetecilik hayatına nokta koyduğunu hatırlattığı yazılı açıklamasında, bütün gazeteci ve çalışma arkadaşlarıyla vedalaşıp, helalleştiğini belirtti. Aydın Doğan, bu duygular içinde, yazıları ve söylemleri nedeniyle haklarında manevi tazminat davası açmış olduğu basın mensupları ile de helalleşmek istediğini ifade ederek, şöyle dedi:

"Hiçbir basın mensubu ile davalı kalmak istemediğimden, basın mensuplarına karşı açtığım tüm manevi tazminat davalarından feragat ettiğimi ve avukatlarıma bu dava dosyalarını geri çekmeleri hususunda gerekli talimatı verdiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım. Dilerim ki onlar da haklarını helal ederler. Saygılarımla."

Demirören'in pek çok basın emekçisini işten çıkaracağı daha satış KAP'a duyurulmadan AKP'li troller tarafından ve AKP'nin medya soytarısı Cem Küçük tarafından dile getirilmişti. Aydın Doğan'ın bu hamlesi bir şekilde gazetecilik mesleği karşısında günah çıkarmak olarak değerlendirildi.