Aydın Belediyesi işçileri bir yıldır direniyor!

Aydın Belediyesi işçileri bir yıldır direniyor!

Sendikalaştıkları için işten çıkarılan Aydın Belediyesi işçileri direnişlerinin birinci yılını doldurdu.

Özgür Yılmaz - @ozguryilmaz344

CHP'li Aydın Belediyesi'nde işçiler sendikalaştıkları için 8 işçi işten çıkarılmış, ardından belediye binası önünde direnişe geçmişti. İşçilerin direnişi bir yılı doldurdu. 

CHP il ve ilçe başkanlıkları önünde direnişlerine devam eden işçiler, bugün bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

DİSK'e bağlı Sosyal İş ile örgütlenen işçiler yapılan açıklamada "Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu sözünü tutmalıdır. Çerçioğlu toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının gecikmesi için her türlü yolu kullanmaktadır" diyerek sendikanın belediyeye dava açtığını belirtti. 

"Direne direne kazanacağız" sloganlarını atan işçiler, Çerçioğlu ile doğrudan ve dolaylı yoldan birçok görüşme gerçekleştiğini belirterek, CHP'li milletvekillerinin devreye girmesine rağmen Çerçioğlu'nun tavrında değişiklik olmadığını ifade etti. Mahkeme kararının işçilerin lehine olduğunu belirten direnişçi işçiler, mahkemenin işe iade kararına rağmen Çerçioğlu'nun temyize gittiğini söyledi. 

Açıklamada işçiler, "Çerçioğlu temyiz başvurusunu geri çekmelidir" talebini dile getirirken, "Sendikalı olduğu için işten çıkarılan işçilerimizin işe iadesi gerçekleşmelidir" diyerek belediye merdivenleri önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.