Ayda Gezgin'in babası Ufuk Gezgin: Ben de daha lüks yerlerde oturmak isterdim

Ayda Gezgin'in babası Ufuk Gezgin: Ben de daha lüks yerlerde oturmak isterdim

İzmir’in Seferihisar açıklarında meydana gelen depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nın enkazından 91 saat sonra kurtarılan Ayda Gezgin’in ardından cansız bedenine ulaşılan annesi Fidan Gezgin'in cenazesinde konuşan eşi Uğur Gezgin, “Her zaman deprem korkum vardı. Altımızdan fay hattı geçiyor. Ben de daha lüks yerlerde oturmak isterdim. Ancak maddi imkanım bu kadar” diye konuştu

30 Ekim cuma günü saat 14.51’de İzmir’i vuran depremden 91 saat sonra sağ olarak çıkartılan Ayda Gezgin'in annesi Fidan Gezgin'e cenaze töreni düzenlendi.

Törende açıklamalarda bulunan Ayda Gezgin'in babası Uğur Gezgin, "1996 yılından beri o evde oturuyorum. 5 yıl ailemle yaşadım. Mahallemden, semtimden her şeyinden mutluyum. Her zaman deprem korkum vardı. Altımızdan fay hattı geçiyor. Ben de daha lüks yerlerde oturmak isterdim. Ancak maddi imkanım bu kadar" diye konuştu.

Gezgin, “Herkes kendi çıkarı için çalışıyor. Bunun sağı solu partisi yok. El ele vermemiz lazım. Binaları denetlememiz lazım. Denetleme yapılmıyor. Deprem olduktan sonra kıymeti yok, bu can yani sonuçta. Candan ötesi var mı? Devletimizden ricam, denetimlerin yapılması. 3 kuruş fazla olsun sağlam olsun. Bu başımıza gelecek. Kızım hastanede kaç gündür göremiyorum. Uzun yıllar önce bina deprem yönetmeliğine uygun diye rapor verilmişti. Kolonlarına girilip güçlendirme yapıldı. Binada kolon kesme diye bir şey yok. AFAD ekipleri binanın demirinde değil, betonunda sıkıntı olduğunu söyledi. Betonda neredeyse çimento kullanılmamış olduğunu söyledi. Beton elimizde tutunca dağılıyor” ifadelerini de kullandı.

Ayrıca kızı Ayda'nın sağlık durumu hakkında da bilgi veren Gezgin, Ayda'nın yaşamsal fonksiyonlarında herhangi bir sıkıntı olmadığını sadece vücudu susuz kaldığı için sıvı takviyesi yapıldığını açıkladı.

DAHA FAZLA