Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın görevden ayrıldı

Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın görevden ayrıldı

Açıklamaları nedeniyle eleştirilen Prof. Dr. Mehmet Boynukalın Ayasofya imamlığını bıraktı.

Yaptığı laiklik karşıtı açıklamalarla tepki çeken, siyasi yorumları nedeniyle AKP'li yöneticiler tarafından da eleştirilen Ayasofya imamı Mehmet Boynukalın, görevinden ayrılarak Marmara Üniversite'sine geri döndü.

Laikliğin Anayasa’dan kaldırılmasını öneren görüşü başta olmak üzere, yaptığı pek çok açıklamayla kamuoyunun tepkisini çeken Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki akademik görevine devam edecek.

Boynukalın sosyal medya hesabından paylaştığı Erdoğan’ın Ayasofya’da çektirdiği fotoğrafa ‘Başkomutan’ etiketini koymuş bu paylaşımı çok tepki çekmişti.

Ayasofya’nın baş imamı Mehmet Boynukalın, kadın cinayetlerine ilişkin de “Cinayet cinayettir” diyerek, medyanın kullandığı ‘kadın cinayeti’ kavramını eleştirmişti.

AKP'LİLER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Boynukalın’ın kadın cinayetlerine ilişkin açıklamalarının ardından başlayan tartışmaya AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin de dahil olmuştu.

Boynukalın, “Kadının erkeğe düşman edilmeye çalışıldığını” savunmuştu.

Zengin ise “Bu açıklamalar siyasetin yükünü arttırıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

'BEDEL ÖDEYEN HERKESİ ÜZMEKTE’

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da Boynukalın'a tepki göstermişti. Turan, ''Sn. Mehmet Boynukalın Ayasofya'nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte! Bir siyasi değil, kardeşiniz olarak bu mecrada/usulle olmanızın kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim'' demişti.