Ayakkabı Devi Konkordato İlan Etti

Ayakkabı Devi Konkordato İlan Etti

Ünlü ayakkabı markası Hotiç "Şirketimiz kısa vadeli ödemelerde sıkıntı yaşamaya başladı" diyerek konkordato ilan etti.

Türkiye'de 150 satış noktası bulunan ünlü ayakkabı markası Hotiç konkordato ilan etti. Hotiç CEO’su Alihan Hotiç şirketin durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Konkordato uygulaması iflas erteleme yerine getirilmişti.

Sözcü'de yer alan habere göre, Hotiç CEO’su Alihan Hotiç’in yaptığı açıklamada mahkemenin dün şirket için tedbir kararı aldığı ifade edildi. Açıklamada şirketin son dönemde piyasadaki hareketlerden dolayı nakit sıkışıklığı çektiği ifade edildi.

'KISA VADELİ ÖDEMELERDE SIKINTI YAŞIYORUZ'

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Son dönemde piyasalarda yaşanan nakit akışı sıkışıklığı, TL'de yaşanan aşırı değer kaybının piyasa faizlerini öngörülebilir düzeyin çok üzerine çıkarması sebebiyle şirketimiz, kısa vadeli ödemelerde sıkıntı yaşamaya başlamıştır. Bu süreç, ticari faaliyetlerimizi de etkiler hale gelmiştir. Piyasa koşullarına uyum sağlamak adına, mevcut ödeme yapımızda sürdürülebilir değişikliklere gitmek, bazı tedbirler almak ve yasal süreçleri devreye koymak adına Yönetim Kurulu kararı ile yeniden yapılandırma sürecini başlatmış bulunmaktayız. Bu doğrultuda 31.08.2018 tarihi itibariyle Av. Yunus Egemenoğlu tarafından yetkili Asliye Ticaret Mahkemesine yapılan konkordato talebimiz gereğince, mahkemece tedbir kararı alınmıştır."

KONKORDATO NEDİR?

İflas anlaşması veya konkordato batık durumdaki şirketlerin borçlarını karşılayabilecekleri koşullar dahilinde ödemek için alacaklılarıyla yaptıkları anlaşma.

DAHA FAZLA