Ayakkabı 'devi' konkordato ilan etti

Ayakkabı 'devi' konkordato ilan etti

1950 yılında kurulmuş olan ve Türkiye'de 130 mağazası bulunan ayakkabı 'devi' Kemal Tanca konkordato ilan etti.

Ünlü ayakkabı markası Kemal Tanca konkordato ilan etti.  Mahkeme 1950 yılında kurulmuş olan firmanın mali tablosunu incelemesi için bilirkişiden rapor istedi. Kemal Tanca'nın Türkiye’de toplamda 130 mağazası bulunuyor.

Ayakkabı sektöründe en büyük mağaza zincirine sahip olan Kemal Tanca da konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme, konkordato talebini incelemek için ünlü ayakkabı markasının mali tablosunu incelemesi için bilirkişiden rapor istedi.

Ümit Türk’ün Sözcü’de yer alan haberine göre, Türkiye'de 130 mağazası bulunan Kemal Tanca markası da konkordato talebiyle mahkemeye başvurdu. Markanın sahibi Tamer Tanca, avukatı aracılığıyla İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak konkordato talebinde bulundu. Dün talebi değerlendiren mahkeme, başvuru tarihinden itibaren 90 günlük süreyi aşıp aşmadığı, ibraz edilen mali tablo ve belgelerin mevzuat hükümlerine uygun şekilde düzenlenip düzenlenmediği ve konkordato talep eden davacıların (markanın) borçlu olduğu kişilerin sayısı ile konkordatoya tabi borç miktarının tespiti konularında dosya üzerinde bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi.

DAHA FAZLA