Avusturya’da Filistin’e destek eylemi iptal edildi

Avusturya’da Filistin’e destek eylemi iptal edildi

Viyana’da bugün yapılması planlanan Filistin'e destek eylemi, İsrail taraftarı bir başka eylemin de yapılacağı ve iki meydanın birbirine yakın olması gerekçe gösterilerek polis tarafından iptal edildi.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da bugün yapılması planlanan Filistin'e destek eyleminden biri polis tarafından iptal edildi. Viyana Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada 'Doğu Kudüs’te Filistinlilerin zorla yurtlarından çıkartılmasına tepki' isimli eylemin toplumun güvenliği ve huzurunu bozabileceği gerekçe gösterilerek iptal edildiği duyuruldu.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, birinci bölgedeki tarihi Albertina Meydanı’nda yapılması için başvurulan Filistin'e destek gösterisinin yapılacağı yere çok yakın başka bir meydanda İsrail taraftarı bir başka gösterinin de yapılacağı, iki meydanın birbirine çok yakın olması nedeniyle taraflar arasında gerginliğin yaşanabileceği belirtildi.

Bu durumun toplumun güvenlik ve huzurunu bozabileceği kaydedilen açıklamada, halihazırda Fransa’da Filistin yanlısı bir gösterinin iptal edildiği, Almanya’da ise benzer bir gösteride taşkınlık yaşandığı hatırlatıldı.

AVUSTURYA BAŞBAKANLIK BİNASINA İSRAİL BAYRAĞI ÇEKİLDİ

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, resmi Twitter hesabından İsrail ile dayanışma mesajı yayınlamıştı.

Başbakan Kurz Twitter paylaşımında, “Bugün İsrail ile dayanışmanın göstergesi olarak Başbakanlık binasına İsrail bayrağı astık. İsrail’e yönelik terörist saldırıları en sert şekilde kınıyoruz. Hep birlikte İsrail’in yanındayız” ifadelerine yer verdi.

Avusturya, İsrail’le dayanışma içinde olduğunu göstermek için başbakanlık binasında bu ülkenin bayrağına yer vermişti.