Avusturya: Türkiye mültecileri AB'ye baskı aracı olarak kullanıyor

Avusturya: Türkiye mültecileri AB'ye baskı aracı olarak kullanıyor

Avusturya AB Bakanı Karoline Edtstadler, Türkiye'yi mülteci akınını AB'ye baskı aracı olarak kullanmakla suçladı.

Lefkoşa'da Kıbrıs Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile görüşen Avusturya Avrupa Birliği (AB) Bakanı Karoline Edtstadler, Türkiye'yi mülteci akınını AB'ye karşı baskı aracı olarak kullanmakla suçladı. AB'yi de başka bir ülkenin şantaj yapmasına izin vermemesi yönünde uyaran Edtstadler, "Hiç kimse AB'ye şantaj yapamaz. Ne Türkiye ne Belarus ne de dünyanın başka bir ülkesi" dedi.

Edstadler, Kıbrıs gibi AB'nin dış sınırlarında bulunan ülkelerin yeni bir göçmen akınına karşı kendi kaderine terk edilmemesi gerektiğini de söyledi.

Göç akınıyla kaynağında, yani göçün geldiği ülkelerle göçmenlerin transit geçtiği ülkelerde, başa çıkmak gerektiğini savunan  Edtstadler, AB'ye ortak harekete geçme çağrısı yaptı. Duvar'ın DW Türkçe'den aktardığı habere göre, Avusturya'nın 2015'ten bu yana 120 binden fazla göçmen kabul ederek büyük bir yük kaldırdığını söyleyen Avusturyalı bakan, daha fazla göçmen kabul etmeyecekleri mesajı vererek göçmenlerin entegrasyon sorunlarıyla bugün hâlâ uğraştıklarını ifade etti.