Avukatlara Ankara'da polis saldırısı!

Avukatlara Ankara'da polis saldırısı!

Bir kez daha Ankara'ya gelerek Kuğulu Park’ta nöbete başlayan baro başkanları, tüm avukatlara nöbete katılma çağrısında bulundu.

AKP ve MHP'nin baroların yapısını hedef alarak Adalet Komisyonu'ndan geçirdiği “paralel baro” teklifinin ilk iki maddesi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Teklifin görüşmelere başlanılmasının ardından baro başkanları, bir kez daha Ankara'ya gelerek Kuğulu Park’ta nöbete başladı.

Kabul edilen maddelere göre, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi illerde birden fazla baro kurulmasının önü açılırken, daha önce eylemlerini sürdürdükleri Meclis önünün sabah saatlerinde polisler tarafından barikatlarla çevrilmesi üzerine baro başkanları, Kuğulu Park’ta bir araya gelip, nöbet eylemi başlattı.

Baro başkanları, tüm avukatlara nöbet eylemi için Ankara’da toplanmaları çağrısında bulundu.

POLİS MÜDAHALESİ

Cumhuriyet'ten Sena Yaşar'ın aktardığına göre, baro başkanlarının başlattığı nöbete katılmak için Kuğulu Park'a girmek isteyen Ankara Barosu'na bağlı avukatlara polis müdahale etti.

Müdahaleyle ilgili açıklama yapan Ankara Barosu Başkanı Sağkan "Avukatlardan dilekçe toplayıp Meclis’e vermek için nöbete burada devam etmeye karar verdik. Ama izin verilimiyor. Polisin bu yaptığı Anayasaya aykırıdır. Şu anda Ankara’da suç işleniyor. Vatandaşın parkına girilmeye müsaade edilmez noktaya geldik. Yasa, Meclis’te görüşülmeye devam ettikçe demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz. Nöbetimiz sürecek. Sosyal mesafeye uymak için parkta toplanmak istedik, ona da izin vermeyerek kendileri mesafeyi ihlal etti" ifadelerini kullandı.

POLİS SALDIRISI

Parka gelen Milletvekilleri Mahmut Tanal, Erkan Baş, Ahmet Şık ve Oya Ersoy ile baro başkanları Kuğulu Park'ta polis barikatını aştı. Polis, kitleyi araç ve kalkanlarla sıkıştırdı.

Bu sırada alanda bir arbede yaşandı. 

Baro başkanları ve milletvekillerinin tepkisi üzerine polis bu defa kitleye fiziki saldırıda bulundu.