Avukatın etek boyunu 'kısa' bulan Hakim Mehmet Yoylu'ya hapis cezası

Avukatın etek boyunu 'kısa' bulan Hakim Mehmet Yoylu'ya hapis cezası

Yargıtay, Avukat Tuğçe Çetin’in etek boyunu kısa bulup tutanak düzenleten Hakim Mehmet Yoylu'ya ¨hakaret¨suçundan ceza verilmesine hükmetti.

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, 2019'da katıldığı duruşmada avukat Tuğçe Çetin'in etek boyunun olması gerekenden kısa olduğunu iddia ederek tutanak tutup, etek boyunun fotoğrafının çekilmesini isteyen hâkim Mehmet Yoylu'nun davranışını ¨hakaret¨ olarak değerlendirdi. Yargıtay, Yoylu'ya 1 yıl 1 ay 18 gün hapis cezası verdi.

Avukat Tuğçe Çetin'in etek boyunun ölçülmesini rencide edici ve aşağılayıcı boyutta hakaret olarak değerlendiren Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Yoylu'nun 1 yıl 1 ay 18 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Daire ayrıca, Yoylu'nun aynı gün içerisinde başka bir avukata açıkça hakaret etmesini de değerlendirerek, Yoylu'ya "hakaret" suçundan 1 yıl 1 ay 18 gün hapis cezası verdi. Eylemleri bir bütün olarak "hakaret" kabul eden daire, Yoylu'ya toplamda 2 yıl 3 ay 6 gün hapis cezası verilmesine hükmetti.

HSK SON KARARI VERECEK

Daire tarafından hükmün açıklanması geriye bırakılırken, Yoylu'nun 5 yıl içerisinde herhangi bir suçtan kaydının oluşması durumunda aldığı cezalar tekrardan ele alınacak. Yoylu, 5 yıl içerisinde herhangi bir suç işlemezse cezaları düşecek. Yoylu'nun, karara itiraz hakkı bulunurken Yargıtay kararın bir örneğini de hakkında soruşturma yapan Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderecek. Hakimler ve Savcılar Kurulu, yaptığı inceleme ve soruşturma sonrasında Mehmet Yoylu hakkında son kararı verecek.

DAHA FAZLA