Avukat Turgut Kazan: Seçimlerin iptal kararını AKP'li Recep Özel YSK adına açıkladı

Avukat Turgut Kazan: Seçimlerin iptal kararını AKP'li Recep Özel YSK adına açıkladı

İstanbul Barosu Eski Başkanı Avukat Turgut Kazan, iptal edilen seçimler üzerine İleri Haber'e değerlendirmelerde bulundu.

Özgür Yılmaz - @ozguryilmaz344

İstanbul Barosu Eski Başkanı Avukat Turgut Kazan ile YSK'nın verdiği seçimlerin yenilenmesi kararı üzerine konuştuk. 

Seçimlerin iptal kararıyla ilgili değerlendirmenizi alabilir miyiz?

'ERDOĞAN KENDİLERİNİ AKLASINLAR' DEDİ, AKLADILAR

Seçimlerin iptalini AKP YSK temsilcisi Recep Özel açıkladı ve YSK adına açıklar gibi bir tavırla açıkladı. Bu da zaten nasıl bir karar olduğunu anlamamız için yetiyor. Biliyorsunuz belki, tükenmez kalemle iki kalem yazıp mühürsüz oyların geçersiz sayılmasını istemişti, HSYK da, kanuna aykırı olarak geçerli saymıştı. En önemli referandum AKP talimatıyla sonuç verdi. Bu son kararda hukukun zerresi yoktur. Böyle bir karar ayıptır. Zaten nice zamandan beri Türkiye’de yargı yoktur. Danıştay Danıştay, Yargıtay Yargıtay değildir. 2010 Referandumu’ndan beri Fetullah Gülen ve AKP koalisyonu HSYK’yı ele geçirmiştir, şimdi de AKP geçirmiştir. Dolayısıyla dürüst seçimin güvencesi sayılan YSK artık güvence olmaktan çıkmıştır. Bu kararın hukukla hiçbir ilgisi yoktur. Erdoğan, “Aklasınlar kendilerini” dedi. Onlar da herhalde aklamayı böyle anladılar. Eski kanunumuzda seçim kurulları sorun yaratmayacak bir biçimde oluşturulurdu ve partiler hakimdi. Sonra biliyorsunuz Haziran seçimlerinden önce geceleyin tekme tokat bir kanun geçirdiler. Kamu görevlisi başkan ve kamu görevlisi üye icat ettiler. Hükümetçe onu kullanmak için yapmışlar. Kamu görevlisi başkanla kamu görevlisi üyeyi bizler bilmeyiz, siz de bilmezsiniz, muhalefet bilmez. Kaymakam bildirir. Onun ByLockçu olduğunu siz biliyorsunuz ama!

'DEMOKRASİ BİR TRAMVAYDIR'

Böyle bir anlayış olabilir mi? Bu kadar ayıp nasıl işlenebilir? O yüzden bence muhalefet partileri yenilenecek seçime katılmamayı bu gerekçelerle düşünmelidir. Siz kazanırsanız, sandık kurullarıyla ilgili tuzakları bilmediğiniz için kazandığınız seçimleri iptal edecektir. AKP daha önce söylemişti biliyorsunuz: “Demokrasi bir tramvaydır, hedefe varınca ineriz” demişti, demokrasiden vazgeçmişlerdir, durum bu kadar açıktır.