Avukat Şinasi Yeldan'ı anlatan 'Pusula'nın ilk gösterimi yapıldı

Avukat Şinasi Yeldan'ı anlatan 'Pusula'nın ilk gösterimi yapıldı

Avukat Şinasi Yeldan'ın hayatının anlatıldığı Pusula belgeselinin ilk gösterimi yapıldı

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi'nin 1971 yılına kadar Kocaeli İl Başkanlığı başta olmak üzere çeşitli kademelerinde yöneticilik yapan, Kocaeli bölgesinde 60'larda birçok grevde, direnişte, mücadelede etkin rol oynayan ve Selülöz İş ve DİSK'e bağlı bir çok sendikanın uzun yıllar avukatı, Kocaeli işçi sınıfı mücadelesinin en önemli isimlerinden Av. Şinasi Yeldan'ın hayatının anlatıldığı Pusula belgeselinin ilk gösterimi Eğitim Sen Kocaeli Şubesi'nin toplantı salonunda yapıldı.

Yeldan'ın oğlu Prof. Dr. Erinç Yeldan'ın da konuk olarak katıldığı gösterime, belgeselin yönetmenliğini yapan Çetin Ak, SYKP, TİP, EMEP, HDP, Eğitim Sen temsilcileri ve çok sayıda izleyici katıldı.

'KENTİN HAFIZASINI TAZELEMEK İSTİYORUZ'

Gösterimin ardından yapılan söyleşide yönetmen Çetin Ak çok profesyonel bir belgesel çektikleri iddiasında olmadıklarını belirterek, "Kollektif emekle anlamlı bir iş yaptık. Kocaeli'de işçi sınıfı tarihinde çok önemli bir yer tutan Şinasi Yeldan'ın hayatını belgesele konu ederek bir başlangıç yaptık. Yeldan gibi Kocaeli işçi mücadelesini yaratmış bir dizi insanın hayatını konu eden benzer çalışmalarla kentin hafızasını tazelemek ve Kocaeli'nin bir işçi kenti olduğunu güçlü biçimde tekrar hatırlatmak istiyoruz" dedi.

'İŞÇİLERİN İYİLİĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUM' 

Yönetmen Ak'ın ardından sonra söz alan Prof. Dr. Erinç Yeldan babasının kendisi için bir yol gösterici olduğunu ifade ederek, Şinasi Yeldan'ın belgesele de adını veren 'bir insan sınıf pusulasını kaybederse yolunu da kaybeder, yolumuzu kaybetmemek için pusulamızı kaybetmeyeceğiz' sözünü kendine rehber edindiğini belirtti. Erinç Yeldan babasının yaşamı ve hayat bakışını anlatan kimi kesitler anlattığı sözlerini bitirirken, Şinasi Yeldan'ın yaşı ilerledikçe konuşurken heyecanlandığı ve kimi kelimeleri hatırlamakta güçlük yaşadığını ifade edip, bir gün kendisine ne iş yaptığı sorusuna Avukat sözcüğü aklına gelmediğinden 'Ben işçilerin iyiliği için çalışıyorum' cevabını verdiğini söyledi.

Söyleşiye katılan konuklarında görüşlerini paylaştığı söyleşi yönetmen Çetin Ak'ın katılımcılara teşekkürü ile sona erdi.

DAHA FAZLA