Avukat Selçuk Kozağaçlı yeniden tutuklandı

Avukat Selçuk Kozağaçlı yeniden tutuklandı

Din darp edilerek gözaltına alınan Kozağaçlı'nın duruşmasında da aynı görüntüler devam etti. Kozağaçlı'nın avukatları da darp edilerek salon dışına çıkarıldı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, 3 gün önce tahliye edildiği İstanbul 37’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yeniden tutuklandı.

Duruşmada, Kozağaçlı’nın beyanları zapta eksik geçirildi. Avukatlarıyla görüştürülmeyen Kozağaçlı tutuklanırken, avukatları da salondan tekme ve yumruklarla çıkarıldı.

MAHKEME BAŞKANI KATILMADI

Mahkeme başkanı Kadir Alpar raporlu olduğu gerekçesiyle duruşmaya katılmadı. Mahkemeye, İstanbul 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi heyetinden Akın Gürlek başkanlık yaptı.

‘MAHKEME SOPA YİYİNCE KARAR DEĞİŞTİ’

Duruşmada, Kozağaçlı’nın beyanlarını zapta geçirmeyen Gürlek’in, “Söz vermeden konuşmayın” çıkışına Kozağaçlı, “Beyanlarımın sizin tarafınızdan özetlenmesini istemiyorum. Dinlemek için getirdiniz” şeklinde cevap verdi. Kozağaçlı ardından “Söz vermek ne demek. Söz vermeden konuşursam ne yaparsın, tutuklar mısın?” diye sordu.

Kozağaçlı ayrıca şunları söyledi:

“Buraya mahkeme kararı olduğu için gelmedim. Mahkeme değilsiniz. Verdiğiniz kararlar hukuki değil. Dün geldiğim mahkeme, kendini polisin altında saydı ve polis getirmeden tutuklama yapamadı korkusundan. O kadar çapsızlaşmışsınız ki polis getirmezse tutuklama yapamıyorsunuz. Bu çapta liyakatsizlik sizi çökertir. Cuma verilen tahliye kararı, mahkeme sopa yiyince değişti. Yaptığınız iş yanlış kendi hatanızdan utanacak ve boğulacaksınız. Böyle de sorgu yapılmaz.”

NE OLMUŞTU?

ÇHD ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi 17 avukat 1 senedir tutuklu yargılandıkları davanın 14 Eylül’de görülen duruşmasında İstanbul 37’nci Ağır Ceza Mahkemesince tahliye edilmişti.

Tahliye kararına itirazın ardından aynı mahkeme, 15 Eylül’de 12 avukat hakkında “tutuklamaya dönük yakalama” kararı çıkarttı. Yakalama kararının çıkarılması üzerine gözaltına alınan avukatlar Aytaç Ünsal, Engin Gökoğlu, Aycan Çiçek, Behiç Aşçı ve Ahmet Mandacı dün çıkarıldıkları nöbetçi İstanbul 29’uncu Ağır Ceza Mahkemesince tekrar tutuklandı.

Hakkındaki yakalama kararına istinaden dün adliyeye giden ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, İstanbul 29’uncu Ağır Ceza Mahkemesi salonuna girmiş ancak mahkeme heyeti duruşmaya ara vermişti.

Heyetin çıkmasıyla birlikte polisler ve adliye güvenliği Kozağaçlı’nın avukatlarını zor kullanılarak salondan atmışlardı. Kozağaçlı ise Terörle Mücadele Şubesi (TEM) polisleri tarafından gözaltına alınarak İstanbul Emniyet’e götürülmüştü.