Avukat Selçuk Kozağaçlı da gözaltına alındı

Avukat Selçuk Kozağaçlı da gözaltına alındı

AKP yargısı avukatları yargılamaya devam ediyor. Dün tahliye edilen HHB ve ÇHD avukatları bugün skandal bir kararla yeniden tutuklandı.

Dün tahliye edilen Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının bugün yeniden tutuklanması üzerine kendisi de dün tahliye edilen Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, bugün Çağlayan Adliyesi’ne geldi.

Duruşma öncesi açıklama yapan Kozağaçlı “Devrimci avukatlar böyle ucuz tutuklama kararlarıyla yıldırılamaz. Kendi utançlarıyla yüzleşsinler diye geldim. Tutsaklık devrimci avukatları faaliyetlerinden vazgeçiremez asla” dedi.

Kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise “Nasıl bu ülkeyi yönetenler hiçbir mahkeme kararına uymuyorsa hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bu kararlara uyma yükümlülüğü yoktur” ifadelerini kullandı.

KOZAĞAÇLI SALONA GİRİNCE MAHKEME HEYETİ KAÇTI

Nöbetçi 29. Ağır Ceza Mahkemesi mahkeme heyeti, Kozağaçlı duruşma salonuna giriş yapınca “Ara veriyoruz” diyerek odalarına kaçtı.

KOZAĞAÇLI 'GÖZALTINA ALINDI'

Daha sonra  Selçuk Kozağaçlı, darp edilerek Vatan Emniyet’e götürüldü.

TERÖRLE MÜCADELE AMİRİ DE DURUŞMAYI 'İZLEDİ'

Avukatların, ‘Terörle Mücadele Şube’den 2 amirin ve 13 polisin salondan çıkarılmasını istemesine ve savcının bu konuda mütalaa vermesine rağmen mahkeme heyeti, duruşmanın herkese açık olması gerekçesiyle bu talebi reddetti. “Biz başkanla konuştuk burada kalacağız” diyen ‘Terörle Mücadele Şube’ amiri üye hakimin yanından kürsüye kollarını dayamış vaziyette duruşmayı izlemesi ise dikkat çekti.