Avrupa'da koronavirüs alarmı: İspanya hükümeti OHAL ilan etti

Avrupa'da koronavirüs alarmı: İspanya hükümeti OHAL ilan etti

"Avrupa ve İspanya salgının ikinci dalgasına batmış durumda" şeklinde konuşan İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, ülkede ikinci kez OHAL ilan etti.

Avrupa ülkeleri artan koronavirüs vakalarına karşı önlemlerini genişletmeye devam ediyor. İspanya hükümeti, vakaları kontrol edebilmek için ülke çapında ikinci kez olağanüstü hal (OHAL) ilan etti.

İspanya'da hızla artan yeni Covid-19 vakalarını kontrol edebilmek amacıyla ülke çapında ikinci kez olağanüstü hal ilan edildi. İspanya Başbakanı Pedro Sánchez bu geceden itibaren Kanarya Adaları dışında ülke genelinde gece 23 ile sabah 6 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu.

Başbakan Sánchez, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Avrupa ve İspanya, salgının ikinci dalgasına batmış durumda" ifadelerini kullanırken OHAL'in mayıs ayına kadar geçerli olacağı belirtildi. Hükümet, gerekli görülmesi halinde OHAL için parlamentodan 6 ay uzatma da isteyebilecek. Madrid yönetimi bu ay başında karantina önlemlerinin mahkeme tarafından reddedilmesi üzerine 15 gün süreyle OHAL ilan etmişti. Ülkede salgın COVID-19 salgını nedeniyle en az 34 bin 752 kişi hayatını kaybetti.