Avrupa Süper Ligi: 12 dev futbol kulübü yeni lig kurduklarını açıkladı

Avrupa Süper Ligi: 12 dev futbol kulübü yeni lig kurduklarını açıkladı

Avrupa futbolunun önde gelen kulüpleri bir süredir konuşulan Avrupa Süper Ligi konusunda resmi adım attı. Avrupa'nın 12 büyük kulübü, yeni Şampiyonlar Ligi sistemi konusunda UEFA ile anlaşamayınca Avrupa Süper Ligi'ni kurdu.

Avrupa'nın önde gelen 12 futbol kulübü, Avrupa Süper Ligi'ni (ESL) kurduklarını açıkladı.

UEFA ile Avrupa Kulüpler Birliği arasındaki yeni Şampiyonlar Ligi sistemi ve TV yayınları ile pazarlama faaliyetlerinin düzenlenmesi konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine kulüpler rest çekti.

Kurucu 12 takım arasında İngiltere Premier Ligi'nden Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ve Tottenham, İspanya La Liga'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid, İtalya Seria A'dan Milan, Inter Milan ve Juventus bulunuyor.

BAŞKAN FLORENTİNO PEREZ OLDU

Yazılı açıklamayla duyurulan gelişmeye göre ESL'nin başkanlığına Real Madrid Başkanı Florentino Perez getirildi.

KULÜPLER ÖN ÖDEME OLARAK 3,5 MİLYAR EURO HİBE ALACAK

UEFA'ya karşı kurulan yeni ligde, maçların hafta arası oynanacağı belirtildi.

Takımlar kendi ülkelerinin lig maçlarında da oynamaya devam edecek.

Anlaşma metnine göre kurucu kulüpler ön ödeme olarak yaklaşık 3,5 milyar euro (4,19 milyar dolar) net hibe alacak.

Açıklamada 'ilk sezonun mümkün olan en kısa sürede başlaması ve lige 3 kulübün daha katılmasının beklendiği' belirtildi.

UEFA'DAN RESMİ AÇIKLAMA 

UEFA, Premier Lig, La Liga, Serie A yönetimlerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Avrupa Süper Ligi'ne katılacak kulüpler, UEFA ve FIFA organizasyonlarından men edilecek. İmza atmayı reddeden Fransız ve Alman kulüplerine teşekkür ederiz. Savaşımızda bize katılmak isteyen futbol aşıklarına, taraftarlara ve politikacılara çağrı yapıyoruz. Azınlık bir grup, uzun süredir sadece kendini düşünmekte ısrar ediyor. Artık yeter!"

FIFA'DAN AÇIKLAMA 

FIFA'dan yapılan açıklamada ise "Uluslararası takvime ve değerlere karşı olan Avrupa'da kopuk ve kapalı bir lig düşüncesine karşıyız. FIFA, her zaman dünya futbolunda birliktelikten yanadır" denildi.

DAHA FAZLA