Avrupa Ligi'nde tur, Konferans Ligi'nde veda gecesi

Avrupa Ligi'nde tur, Konferans Ligi'nde veda gecesi

UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde grup kuraları yarın İstanbul’da çekilecek.

İleri Haber

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu’nda Finlandiya’nın HJK Helsinki takımını deplasmanda 2-5, Galatasaray ise Danimarka'nın Randers takımını 2-1 yenerek gruplara kaldı. UEFA Konferans Ligi'nde ise Trabzonspor, Roma'ya 3-0; Sivasspor ise Kopenhag'a 5-0 yenilerek Avrupa'ya veda etti.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu’nda İstanbul’da 1-0 yendiği Finlandiya’nın HJK Helsinki takımıyla rövanş için deplasmanda karşılaştı.

Maçın 11 ve 14. dakikalarında Enner Valencia’nın iki golüyle 2-0’lık üstünlüğü yakalayan sarı lacivertliler, 27. dakikada Roope Riski’nin golüne engel olamadı.

İlk yarı 2-1’lik sonuçla biterken, 52. dakikada yeniden sahneye çıkan Valencia, Kanarya’yı 3-1’lik üstünlüğe taşıdı.

88. dakikada HJK Helsinki adına bir gol daha atan Riski, farkı bire indirse de Fatih Şanlıtürk uzatmalarda sahneye çıkarak skoru 4-2'ye getirdi.

Ataklarını sürdüren Fenerbahçe, Matti Peltola'nın kendi kalesine attığı golle 5-2'lik skoru yakaladı.

Fenerbahçe, bu skorla toplamda 6-2'lik gol avantajıyla UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kaldı.

CİM-BOM TURU KAPTI

Avrupa Ligi'nde ilk maçta Danimarka temsilcisi Randers ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Galatasaray da, rövanş maçında konuk ettiği rakibini 2-1 mağlup ederek, toplamda 3-2'lik gol avantajıyla tur atlayarak gruplara kaldı.

Maç boyunca baskılı oynayan Galatasaray, 11. dakikada Marvin Egho'nun golüyle yenik duruma düştü. İkinci yarının hemen başında Patrick Van Aanholt'un golüyle eşitliği sağlayan sarı kırmızılılar, Frederik Lauenborg'un 59'da kendi kalesine attığı golle durumu 2-1'e getirdi.

Birçok gol pozisyonundan yararlanamayan Cim-Bom, maçtan galip ayrılarak tur atlamayı bildi.

TRABZONSPOR ROMA'YI GEÇEMEDİ

Bu yıl ilki düzenlenen UEFA Konferans Ligi'nde ise ilk maçtaki 1-2'lik skor dezavantajıyla İtalya takımı Roma deplasmanında rövanşa çıkan Trabzonspor, karşılaşmadan 3-0 mağlup ayrıldı ve toplamda 1-5'lik skorla Avrupa'ya veda etti.

Roma'nın gollerini 20. dakikada Christante, 67. dakikada Zaniolo ve 84. dakikada El Shaarawy kaydetti.

Grup kuraları yarın (27 Ağustos) İstanbul’da çekilecek.

SİVASSPOR'DAN BURUK VEDA

UEFA Konferans Ligi'nde ilk maçta içerde Danimarka'nın Kopenhag takımına 1-2 mağlup olan Sivasspor, deplasmanda rakibine 5-0 yenilerek toplamda 1-7'lik gol dezavantajıyla Avrupa'ya veda etti.

Kopenhag'a galibiyeti getiren goller 24. dakikada Stage, 39. dakikada Daramy, 57. dakikada Lerager, 62. dakikada Pep Mas ve 76. dakikada Höjlund'dan geldi.

DAHA FAZLA