Avrupa Konseyi'nin gündeminde kayyum atamaları var

Avrupa Konseyi'nin gündeminde kayyum atamaları var

Bügünkü oturumunda Türkiye'deki seçimlerin tartışıldığı Avrupa Konseyi'nde bir vekil 'Türkiye'nin yasalara uyuyoruz demesi yeterli değil. Yasalar Avrupa Konseyi standartlarına uygun olmalı. Farklı düşünen herkes terörist ilan edilemez' dedi.

Avrupa Konseyi'nin bugünkü oturumunda Türkiye'deki seçimler tartışıldı. Türkiye'de 31 Mart seçimlerini gözlemleyen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Heyeti Başkanı Andrew Dawson "Bütün muhalifler terörist ilan ediliyor. Ambulans neden beni takip ediyordu? Korkutmak için mi yoksa korumak için mi? Birçok kişi bize konuşamadı" dedi.

Avrupa Konseyi'nde Türkiye'yi temsil eden Tahir Büyükakın  "Hangi ülkeden bahsediyorsunuz? Mahkeme kararları var. Her şey yasalara bağlı. Hangi medyayı tehdit etmişiz? Bu rapor objektif değil. Kabul etmiyoruz" diye konuşurken, söz alan bir vekil "Türkiye'nin yasalara uyuyoruz demesi yeterli değil. Yasalar Avrupa Konseyi standartlarına uygun olmalı. Farklı düşünen herkes terörist ilan edilemez" dedi.

'İNSANLAR KÜRT DİYE GÖREVDEN ALINAMAZ'

Oturumda söz alan Fransız vekil Jean-Louis Testud "12 belediye başkanı görevlerinden ihraç edildi. İnsan hakları sözleşmelerine ters bu. İnsanlar Kürt diye görevlerinden uzaklaştırılamaz" görüşünü dile getirdi.

AKP'Lİ İSİM YUHALANDI

Öte yandan, "Terörle mücadele kapsamında belediye başkanlarını görevden alıyoruz, bütün belediye başkanlarını görevden alsaydık CHP belediye başkanlarını da alırdık" diyen AKP'li Şeyma Döğüncü bu sözleri nedeniyle yuhalandı.