AVM’de sarılan çifte müdahale

AVM’de sarılan çifte müdahale

Ankara'da bir AVM'de birbirine sarılan çift, güvenlik görevlisinin sözlü tacizine maruz kaldı.

Ankara’da CEPA alışveriş merkezinde birbirine sarılan çifti uyaran güvenlik görevlisi müşterilerin rahatsız olduğunu, alt katlara giderek sarılmalarını söyledi.

Alışveriş merkezinde oturdukları sırada kadın, gitarın tellerini değiştirince teşekkür etmek için erkek arkadaşına sarıldı. Bunun üzerine yanlarına gelen güvenlik görevlisi "Burada aileler olduğunu ne yapacaklarsa eksi katlarda yapmaları gerektiğini ve müşterilerin rahatsız olduğunu" söyledi.

Çiftin tepki göstermesi üzerine güvenlik görevlisi söylene söylene yanlarından ayrıldı.

"SADECE SEVGİYİ YAŞAMALARINI DİLİYORUM"

Güvenlik görevlisinin sözlü tacizine maruz kalan kadın olayın ardından Evrensel’e konuştu. Birçok kadın gibi yıllardır yollarda tacize mağruz kaldığını dile getiren kadın, şöyle konuştu: “Biliyorsunuz ki tacizin ne kıyafetle, ne yaşla ne cinsiyetle alakası var. İnsanlarda öyle bir zihniyet oluşmuş ki, kötü olan her şeyle mutlu olabilirken, iyi olan şeyleri hep baskılıyorlar. Ailelerin rahatsız olduğundan bahsederken, belki bizim de ileride bir aile olabileceğimizi unutuyorlar. Sarılmanın ayıp olduğu kadar, şiddet-taciz-baskı bunlar da ayıp olabilseydi keşke. Bu olayı yaşadıktan sonra çok üzüldüm çünkü hiçbir şeyin değişmeyeceğine inanmaya başladım. Güvenlik görevlisinin yemek katında namus bekçiliği yapacağını hiç düşünmemiştim. En çok da yapacaksanız eksi kata inin cümlesi beni üzdü. Kötü bir şey yapıyormuşuz gibi bizi resmen aşağı katlara itmek istediler, çok çirkin bir düşünce yattığının farkındayım bunun altında. Zihinleri çok pis. Sadece sevgiyi yaşamalarını diliyorum. Rahatça sarılabildiğimiz bir ülke ümidiyle."