Avcılar'da iş cinayeti: Belediye çalışanı yaşamını yitirdi

Avcılar'da iş cinayeti: Belediye çalışanı yaşamını yitirdi

Avcılar'da belediye çalışanı bir işçi bayrakları sökmek için çıktığı vince bir başka aracın çarpmasıyla düşerek hayatını kaybetti.

İstanbul Avcılar'da belediyenin Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nde çalışan Sabahattin Karamahmut (46) direklere asılı bayrakları sökmek için vincin sepetine çıktı. Vince bir kamyonun çarpması sonucu dengesini kaybeden Karamahmut, vincin sepetinden aşağıya düştü. Esenyurt’ta bulunan özel bir hastaneye kaldırılan Karamahmut yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Öğle saatlerinde Firuzkoy Mahallesi Öztan Caddesi ile Pehlivan Caddesi kesişiminde meydana gelen olayda, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında direklere asılan bayrakların sökülmesi için belediye ekipleri çalışma yapıyordu. Sepetli vince çıkan işçi Sabahattin Karamahmut, bayrakları söktüğü sırada Aziz Ceylan'ın kullandığı kapalı kasa kamyonetin tentesi vincin koluna çarptı. Çarpmanın şiddetiyle dengesini kaybeden işçi, 5 metreden aşağı düştü. Ağır yaralanan  Karamahmut, olay yerine gelen 112 ekiplerince çevredeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Arkadaşının durumunu görerek sinir krizi geçiren vincin sürücüsü de aynı hastaneye götürüldü.

Evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenilen işçi, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

UYARI ÖNLEMLERİ YOKTU

Hastane önüne gelen çalışma arkadaşları ise çalışma sırasında, çalışma alanının çevresinde uyarı önlemlerinin alınmadığını ifade etti. Bir işçi "Önlemler alınsaydı, vincin üzerinde emniyet kemeri takılı olsaydı böyle bir iş cinayeti yaşanmazdı” dedi.