Avcılar'da çocuk istismarına karşı eylem

Avcılar'da çocuk istismarına karşı eylem

Küçükcekmece'de 5 yaşındaki çocuğa cinsel istismar olayının ardından protestolar devam ediyor. Avcılar'ın Yeşilkent Mahallesi'nde de bugün bir yürüyüş düzenlendi.

İleri Haber

İstanbul'un Avcılar ilçesindeki Yeşilkent Mahallesi sakinleri bugün çocuk istismarına karşı sokağa çıktı. Mahallede başlayan ve 1 buçuk saat kadar devam eden yürüyüş, Firuzköy Bulvarı’nda son buldu.

Mahallelinin yürüyüşü esnasında polis sık sık engelleme girişimlerinde bulundu. Mahalleli tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İstismarın üzeri örtülemez, tüm sorumlular hesap vermeli. Dünya sıralamasında en üst sıralarda yer aldığımız çocuk istismarı vakalarına her gün bir yenisi ekleniyor. Çocuk istismarında nerede olduğumuzu gösteren ve bir kez daha neresinden tutacağımızı bilemediğimiz bir durumla karşı karşıyayız. Bu utanç tablosundan kurtulmalıyız. Çocuklara yönelen cinsel fiziksel ve duygusal şiddetin her türlüsünü kınıyor ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Toplumun duyarlılığını daha net bir şekilde göstermesi gerektiğine inanıyoruz. “

DAHA FAZLA