ATV, Ölümlü Dünya'daki 'dolar olmuş 4…' repliğini bir kez daha sansürledi

ATV, Ölümlü Dünya'daki 'dolar olmuş 4…' repliğini bir kez daha sansürledi

ATV, dün akşam yayınladığı "Ölümlü Dünya" filmindeki "Dolar olmuş 4 lira" repliğini sansürledi. Aynı kanal, aynı sansürü 2018'de de uygulamıştı.

AKP hükûmetine yakınlığıyla bilinen Turkuvaz Medya Grubu bünyesindeki ATV'de dün akşam yayınlanan "Ölümlü Dünya" filminde "Dolar olmuş 4 lira" repliği sansürlendi. Kanal 11 Eylül 2018'de de aynı repliği sansürlemesiyle gündeme gelmişti.

2018 yapımı "Ölümlü Dünya" filmini dün akşam ekrana getiren ATV, filmdeki dolar kuru repliğine sansür uyguladı. Filmin orijinalinde “Bu çocuk proteini nereden alacak? Diyelim mercimekten alacak; mercicek, nohut, bakliyat bunların hepsi ithalat kalemi baba. Hepsi kamyonla, tırla geliyor. Zaten akaryakıt dolarla. Dolar olmuş 4…” repliği yer alırken, ATV versiyonunda "Dolar olmuş 4" repliği sansürlendi.

ATV, 11 Eylül 2018'de de aynı repliği sansürlemesiyle gündeme gelmişti. Durumu fark eden izleyicilerin Twitter'da ATV'ye tepki göstermesiyle "#ÖlümlüDünya" etiketi Türkiye gündemine girmişti.

ÖLÜMLÜ DÜNYA

26 Ocak 2018'de vizyona giren ve yönetmenliğini Ali Atay'ın yaptığı "Ölümlü Dünya"da Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Sarp Apak, İrem Sak, Doğu Demirkol, Feyyaz Yiğit, Meltem Kaptan, Mehmet Özgür ve Özgür Emre Yıldırım gibi isimler yer alıyor.

Film, nesillerdir Haydarpaşa Garı’nda Anadolu Tat Lokantası’nı işleten Mermer Ailesi'nin ikili yaşamını anlatıyor. Dışarıdan oldukça sıradan bir hayat yaşadıkları izlenimini veren aile, aslında nesillerdir kiralık katillik yapıyor ve dünya çapında etkin olan dev bir organizasyon için çalışıyor. Organizasyonun kimi kurallarının ihmal edilmesiyle işler karışıyor ve ailenin kimliği açığa çıkıyor. Artık aile pılını pırtını toplayıp yola koyulması ve peşlerindeki dev örgütü atlatması gerekiyor…

DAHA FAZLA