ATO: Ankara'da koronavirüs vakaları arttı

ATO: Ankara'da koronavirüs vakaları arttı

Ankara Tabip Odası, Ankara'da pozitif koronavirüs sayılarının arttığını ve sağlık çalışanlarının pozitif tanı oranında da artış yaşandığını açıkladı.

Ankara'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında Ankara’da artış olduğuna dair açıklama yayımlayan Ankara Tabip Odası (ATO); “Ankara verileri hiçbir soru işaretine yer bırakmadan açıklanmalı” çağrısında bulundu.

ATO, son günlerde koronavirüs  vakalarında yaşanan artışa dair yazılı açıklama yayımladı. ATO resmi internet sayfasında yayımlanan açıklamada, “Yetkili ve sorumluları topluma karşı sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz” denildi.

'VAKA SAYISINDA YÜZDE 20 ARTIŞ YAŞANDI'

Türkiye’de vaka sayısında son günlerde yüzde 20 artış yaşandığının altının çizildiği açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Orta Anadolu’da vaka sayısında artış olduğunu belirtildi. Açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara’da düşüş olduğu yönündeki açıklamaların doğruyu yansıtmadığı vurgulanarak, “Son günlerde meslektaşlarımız ve aktivistlerimizden aldığımız bilgiler bunun aksine Ankara özelinde de hem Covid-19 polikliniklere başvuran hem de yataklı Covid-19 servislerine yatırılan hasta sayısında belirgin bir artışın olduğu yönündedir” denildi.

'FABRİKADA ÇALIŞAN İŞÇİLER ARASINDA POZİTİF VAKA ARTTI'

Ankara’da salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarının pozitif tanı oranında artış yaşandığının vurgulandığı açıklamada, bir fabrikada çalışan işçiler arasında pozitif vakaların arttığı bilgisine yer verildi. “Salgın döneminde resmi olmayan bilgiler insanlar arasında ciddi endişe yaratmıştır” denilen açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

“Bu endişenin giderilmesi başta Ankara Sağlık Müdürlüğü olmak üzere, yetkili ve sorumluluk sahibi makamlar tarafından şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmalı, halkın bilgilenme hakkına saygı gösterilmelidir. Bu nedenle biran önce Ankara verileri hiçbir soru işaretine yer bırakmadan açıklanmalıdır.”

DAHA FAZLA