Atlas Global düştü: İflas eden ilk havayolu şirketi

Atlas Global düştü: İflas eden ilk havayolu şirketi

Havayolu şirketi Atlas Global, maddi sıkıntıları aşamayarak istifa etti. Şirket, Türkiye havacılık sektöründe iflas eden ilk havayolu şirketi olarak tarihe geçti

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un kardeşi Ali Murat Ersoy’a ait Atlas Global Havayolları iflas başvurusunda bulundu. Şirketten yapılan açıklamada çalışanların tazminatı ve yolcuların bilet ücretlerinin geri ödemesinin yapılacağı, ancak ödeme tarihlerinin henüz belli olmadığı belirtildi.

TELE1'de yer alan habere göre Atlasglobal, 2016 yılından itibaren başlayan ekonomik dalgalanma ve İstanbul Havalimanı’ndaki artan maliyetler nedeniyle 26 Kasım 2019 tarihinde uçuşlarını durdurduğunu açıklamıştı. Uzun süredir maddi sıkıntılarla boğuşan Atlas Global Havayolları, iflas başvurusunda bulundu. Çalışanların ve vatandaşların bilet ücreti iadelerinin yapılacağını söyleyen Atlas Global Havayolları Kurumsal İletişimi “Ödeme tarihleri için hukuk departmanımız çalışıyor” ifadelerini kullandı.

MADDİ SIKINTILARI AŞAMADI

Türkiye’nin köklü özel havayolu şirketlerinden Atlas Global, 2016 yılından itibaren başlayan ekonomik dalgalanma ve İstanbul Havalimanı’ndaki artan maliyetler nedeniyle 26 Kasım 2019 tarihinde uçuşlarını durdurduğunu açıklamıştı.

İFLAS EDEN İLK HAVAYOLU

Havayolu şirketi, 21 Aralık 2019’da uçuşlara yeniden başlasa da söz konusu maddi sıkıntıların aşılamaması üzerinde iflas kararı alındı. Atlasglobal, İstanbul Havalimanı’nın açılmasından sonra Türk sivil havacılık sektörünün ilk iflas eden havayolu şirketi olarak tarihe geçti.

Mali sıkıntılar sebebiyle uçuşlarına bir süre ara vermiş olan Atlasglobal, Avrupa uçuşlarını ilkbahara kadar durdurmuştu.

DAHA FAZLA