Atina'da polis şiddetini kaydeden gazeteciler Kaplan ve Mordeniz darp edilerek gözaltına alındı

Atina'da polis şiddetini kaydeden gazeteciler Kaplan ve Mordeniz darp edilerek gözaltına alındı

Atina'da polis şiddetini kaydeden gazeteciler Çağdaş Kaplan ve Berçem Mordeniz darp edilerek gözaltına alındı. Şiddete tanık olanların karakola girmesine izin verilmediği aktarıldı.

Yunanistan’ın başkenti Atina’daki Syntagma Meydanı’nda bir kişinin ters kelepçe ile darp edilerek gözaltına alınmasını görüntüleyen gazeteciler Çağdaş Kaplan ve Berçem Mordeniz darp edilerek gözaltına alındı.

Gazete Karınca'da yer alan habere göre, iki gazeteci basın kartları olmasına rağmen gözaltına alındı ve bu sırada darp edildi. Gazeteciler Akropolis Karakolu'na götürüldü. 

'ŞAHİTLİK ETMEK İSTEYENLERE İZİN VERİLMEDİ'

Gazeteci Çağdaş Kaplan, Gazete Karınca'ya gönderdiği mesajda uluslararası basın kuruluşlarından avukat talebinde bulundu. Kaplan hem kendisinin hem de Mordeniz'in ters kelepçe ile darp edilerek gözaltına alındığını belirterek "Polis şiddetine tanık olanların, karakola girmesine izin verilmedi. Yurttaşlar şahitlik etmek istedi ama izin verilmedi" dedi.

Gözaltındaki gazeteci Berçem Mordeniz'in astım hastası olduğunu söyleyen Kaplan, pandemi koşullarına rağmen 30-40 kişilik bir yerde tutulduklarını ve Mordeniz'in ilaçlarının kendisine verilmediğini dile getirdi. 

Çağdaş Kaplan, “Akropolis Karakolu’nda salgına ilişkin hiçbir önlem yok. 30-40 kişi içeride… İşkence uygulaması devam ediyor. Virüse yakalanırsak sorumlusu Yunanistan polisidir. Yunanistan polisi, Akropolis Karakolu’nda şu an iki gazeteciye işkence yapıyor” dedi.