Atık kağıt işçilerinin kaldığı binada yangın: 5 işçi öldü, 11 işçi yaralandı

Atık kağıt işçilerinin kaldığı binada yangın: 5 işçi öldü, 11 işçi yaralandı

Ankara'da 2 katlı bir binada çıkan yangında ilk belirlemelere göre 5 işçi hayatını kaybederken, 11 işçi ise yaralandı.

Ankara'da Ata Sanayi Sitesi'nde bulunan 2 katlı bir binada çıkan yangında ilk belirlemelere göre 5 işçi hayatını kaybetti, 11 işçi ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Yangın söndürülürken, soğutma çalışmaları devam ediyor.

AFGANİSTAN UYRUKLU OLDUKLARI BELİRTİLİYOR

Binada, Afganistan uyruklu kağıt toplayıcılarının kaldığı ifade edilirken, alt katın depo, üst katın ise barınma amaçlı kullanıldığı öğrenildi. 

VALİDEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Vasip Şahin, yangın nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Vali, yangının kağıtlarının tutuşmasından kaynaklı çıkmış olabileceğini söyledi.

Ölen ve yaralananlara ilişkin kimlik tespit çalışmaları sürüyor.

YARALANANLARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Binada 25-30 Afgan işçinin kaldığı ve topladıkları kağıt ve atıkları burada ayrıştırdıktan sonra depoladıkları belirlendi.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı habere göre yangının ardından hastaneye kaldırılanlardan 6'sının kimliklerinin Rıdvan Ç, Seyfi D, Ahmet M, Molla Muhammed V, Huday N. ve Zümrüt Ç. olduğu belirlendi.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Soruşturma kapsamında 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerden birinin ateşi yakan kişi olduğu diğerinin ise Afganistanlılara kağıt toplama işi yaptıran kişi olduğu belirtildi.

Öte yandan, ölen kişilerin Adli Tıp Kurumu’nda otopsilerinin yapıldığı, kimliklerinin tespiti için çalışmaların sürdüğü bildirildi.