Atay'dan birlikte mücadele vurgusu: Saldırılar yan yana olmamızı engelleyemeyecek

Atay'dan birlikte mücadele vurgusu: Saldırılar yan yana olmamızı engelleyemeyecek

TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, HDP'nin İstanbul'daki halk buluşmasında baskı ve saldırılara karşı birlikte mücadele vurgusu yaptı

Halkların Demokratik Partisi (HDP); Demokrasi Yürüyüşü programı kapsamında İstanbul'da bir halk buluşması düzenledi.  Abbasağa Parkı'nda gerçekleşen etkinliğe, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi oluşumlar katıldı. Etkinlikte konuşma yapan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay,  tüm baskı ve saldırılara rağmen mücadeleyle yürüyüşün tamamlanacağını belirterek, "İktidarın bir türlü anlamadığı şey şu; ne siyasi baskılar, ne sokakta paramiliter güçlerle yapılan tehditler, ne kayyım atamaları, ne vekilliklerin düşürülmesi bu ülkedeki karanlığı yırtmak için kendine söz vermiş, bu ülkeyi seven, bu ülkenin aydınlık geleceğini kurmaya söz vermiş insanların yürüyüşünü de mücadelesini de asla zedeleyemeyecek.

YAN YANA MÜCADELE VURGUSU

Atay, son günlerde Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a yapılan saldırılara ve Avukat Eren Keskin'in evinen kişiler tarafından tehdit mesajları bırakılmasına dikkat çekti. Birlikte mücadele vurgusu yapan Atay, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

"Ne siyasi baskılar ne yakın zamanda Başak Demirtaş’a yapılan ahlaksız saldırılar, Ne Eren Keskin’e yapılan tehditler bunların hiçbiri mücadelenizde bizim de sizinle yan yana omuz omuza olmamızı asla engelleyemeyecek. Bunun da sözünü veriyoruz. Bundan asla şüpheniz olmasın.

Şairin dediği gibi bin kez kırdılar dallarımızı, bin kez budadılar ama yine çiçekteyiz işte, yine meyvedeyiz. O yüzden yüzümüzde gülümsemeyle, bileğimizde bu kuvvetle, mücadeleye olan azmimizle hiç vazgeçmeden bu yürüyüşü tamamlayacağız ve üstadın söylediği gibi: Dost ve düşman herkes bilsin ki kazanacağız. Mutlaka kazanacağız!"